Dotze empreses opten a la instal·lació de plaques solars al Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona

Dotze empreses opten a la instal·lació de plaques solars al Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona
23 May
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les instal·lacions de plaques solars serviran com a prova pilot per a la implantació de la Smart Grid, un sistema intel·ligent per a la gestió de l’energia verda de la futura comunitat energètica portuària

Una línia estratègica del Port és millorar l’eficiència energètica dels equipaments del Moll de Costa i del Port de Tarragona

El Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en 6 edificis portuaris. En el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors, a l’edifici de la Policia Portuària, i al Museu del Port.

El Port de Tarragona té en marxa la licitació per a la instal·lació d’aproximadament 490 panells solars a la coberta del Refugi 1 del Moll de Costa. Una dotzena d’empreses opten a la instal·lació per tal que el Refugi 1 s’uneixi, als altres 6 edificis portuaris que produeixen energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques i així, millorar l’eficiència energètica dels equipaments de l’organisme tarragoní. Cal ressaltar que com a novetat aquesta instal·lació servirà com a prova pilot per a la implantació de la denominada ‘smart grid’, un sistema intel·ligent per a la gestió de l’energia verda de la futura comunitat energètica. Les plaques generaran una potència de 200Kwh aproximadament amb un cost aproximat de 235.927,51 euros (IVA exclòs) i es preveu que les tasques tinguin una durada de tres mesos des de l’inici de la implementació.

Smart grid i comunitat energètica

El Port disposa de l’informe Anàlisi, disseny i implantació de Smart grid al Moll de Costa’, un informe amb les possibles solucions tècniques per a la implantació del Smart Grid, el sistema intel·ligent per a la gestió de l'energia verda de la futura comunitat energètica portuària. Es tracta de la definició de la xarxa de distribució elèctrica intel·ligent: xarxes bidireccionals, capaces de transmetre electricitat en tots dos sentits, la qual cosa permet, entre altres coses, que unes empreses puguin convertir-se en productors d'electricitat i al mateix temps en consumidors en funció de l’evolució de l’energia demanada. El Port ha iniciat la redacció del projecte pilot per definir la solució tècnica per a la implantació de la comunitat energètica del Port de Tarragona al Moll de Costa aprofitant les plaques solars del Refugi 1. Aquesta solució ha de garantir la certificació de mesurar l’entrada i sortida de l’energia del sistema en cada punt de connexió. El temps previst per a la implantació és de cinc mesos.

Evolució sostenible

La instal·lació dels panells solars té com a objectiu millorar l’eficiència energètica dels equipaments del Moll de Costa i del Port de Tarragona, així com estimular l’ús de les energies renovables i l’autosuficiència energètica en el que és un dels compromisos que té l’Autoritat Portuària de Tarragona en el seu procés transició energètica. La futura instal·lació produirà el 17% de l’energia elèctrica que consumeix el Moll de Costa. Aquests panells sumaran 223 kWp de potència màxima al sistema de producció ja existent d’energia elèctrica fotovoltaica del Port, que assolirà així una capacitat màxima de producció de 338 MWh/any, dels quals 282 MWh/any seran per autoconsum. Quan la futura planta es trobi en funcionament s’ estima una reducció anual d’emissions de 90 tCO2 i un estalvi econòmic anual de 56.450 euros.

Desplegant energia verda

Aquesta nova instal·lació augmentarà la sostenibilitat i l’estalvi energètic i s’unirà a altres sistemes similars ja en funcionament en equipaments del Port de Tarragona. Actualment, el Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors, a l’edifici de la Policia Portuària, i al Museu del Port.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona