APT, empreses i estibadors treballen conjuntament per aconseguir més agilitat en les operatives portuàries

APT, empreses i estibadors treballen conjuntament per aconseguir més agilitat en les operatives portuàries
14 Dec
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El president de l'APT, Saül Garreta, es reuneix amb empreses i representants dels treballadors de l'estiba per cooperar a la resolució dels reptes de final d'any

L'APT insta a sumar esforços per assegurar el subministrament a les cadenes logístiques d'agroalimentaris, vehicles, fruita tropical i contenidors

La comunitat portuària ha sumat capacitat d'operativa els últims mesos amb més emmagatzematge, més lliuraments i més reforços a les operatives

El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Saül Garreta, s'ha reunit amb les empreses estibadores i els representants dels treballadors de l'estiba per cooperar a resoldre els reptes que a curt termini ha de fer front el Port de Tarragona . Garreta ha garantit una actitud estrictament neutral en el procés de liquidació del CPE i les negociacions del nou marc de relacions laborals que des de fa uns quants mesos mantenen les empreses i l'estiba.

Alhora, Garreta ha exposat a totes dues parts la necessitat de respondre amb eficiència a les necessitats d'estiba d'una infraestructura estratègica com el Port i “a sumar esforços per assegurar el subministrament a les cadenes logístiques de trànsits agroalimentaris, de vehicles, fruita tropical i contenidors, entre d'altres, les properes setmanes de desembre i gener”.

La resposta, tant d'empreses com d'estibadors, ha estat un compromís ferm amb el posicionament i la competitivitat del Port de Tarragona i la seva predisposició per trobar solucions a curt termini per als reptes de càrrega i descàrrega de final d'any.

Per part de les empreses, el president d'empreses estibadores de Tarragona, Pablo García, ha destacat “l'esforç que el conjunt de la comunitat portuària ha estat realitzant durant aquest any, especialment per augmentar la capacitat d'emmagatzematge i el servei de lliuraments a clients, que ens permetrà malgrat l'extraordinària arribada de volums esperada, puguem garantir la cadena de subministrament al client final”.

Per part dels representants de l'estiba, Jordi Inglés, ha explicat que “el conjunt dels treballadors de l'estiba de Tarragona està obert a cercar solucions puntuals de millora, sense detriment dels seus drets i condicions laborals, pel bé de tota la comunitat portuària”.

Adopció de mesures especials

El Port de Tarragona fa front a unes setmanes molt intenses amb un gran nombre d'operacions en perspectiva. En aquests moments, els molls de Tarragona acullen 10 vaixells amb cereals o farines que, en conjunt, sumen més de 367.000 tones d'agroalimentaris que han de ser descarregades els propers dies i setmanes, i a les quals s'han de sumar altres importants operatives de càrrega general: pasta de paper, productes siderúrgics, vehicles, contenidors, líquids a doll i fruita tropical, en 7 vaixells que sumen unes 90.000 tones més.

Davant d'aquest repte logístic, el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha demanat que treballadors de l'APT, empreses i estibadors "sumin esforços per assegurar el subministrament de les diferents cadenes logístiques que depenen del Port de Tarragona". En aquest sentit, la comunitat portuària ha adoptat mesures especials per donar resposta a la demanda d'operatives de les properes setmanes:

Reforç dels equips de l'estiba. Empreses i estibadors han acordat reforçar la capacitat d’operar de l’estiba amb la incorporació de més treballadors. A partir d'aquesta setmana, es comptarà amb 19 treballadors més homologats per poder operar en vaixell i amb el reforç puntual de treballadors d'empreses temporals destinats a tasques auxiliars.

Més emmagatzematge. Les empreses estibadores han augmentat la seva capacitat d'emmagatzematge fora del recinte portuari per fer front a un volum més gran de mercaderia. El conjunt que les empreses que operen al Port tenen una capacitat per a un milió tres-centes mil tones d'agroalimentaris, però en períodes puntuals -com l'actual- amplien aquesta capacitat amb l'habilitació de carpes provisionals dins del Port (més 8.000 m2) i naus fora del Port (fins a 150.000 m2 en servei).

Més lliuraments d´agroalimentaris. A més a més, atesa l'elevada demanda de cereals per part dels clients finals, l'any 2022 ha suposat la millora del nombre de lliuraments. Les dades del SEA (Sistema de Lliurament d'Agroalimentaris, posat en funcionament l'any 2020) reflecteixen una eficiència millor d'aquest servei. Mentre que en el període octubre-novembre de 2021 es realitzaven 30.067 lliuraments efectius de productes agroalimentaris a camions (unes 722.000 tones), en el mateix període d'aquest any (octubre-novembre 2022) se n'han realitzat 42.599 (1,1 milions de tones aproximadament ), cosa que representa un augment de 41,68% del nombre de lliuraments i una major capacitat de donar servei a la cadena logística de cereals del hinterland del Port de Tarragona (Catalunya, Aragó, La Rioja, Navarra i Castella).

L'Autoritat Portuària de Tarragona monitoritzarà aquesta situació excepcional durant les properes setmanes per tal d'assegurar la màxima dedicació i implicació de tota la comunitat portuària per fer front a aquest moment àlgid dels tràfics de cereals al Port de Tarragona.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors