APT, empreses i estibadors treballen conjuntament per aconseguir més agilitat en les operatives portuàries

APT, empreses i estibadors treballen conjuntament per aconseguir més agilitat en les operatives portuàries
14 Des
2022

El president de l'APT, Saül Garreta, es reuneix amb empreses i representants dels treballadors de l'estiba per cooperar a la resolució dels reptes de final d'any

L'APT insta a sumar esforços per assegurar el subministrament a les cadenes logístiques d'agroalimentaris, vehicles, fruita tropical i contenidors

La comunitat portuària ha sumat capacitat d'operativa els últims mesos amb més emmagatzematge, més lliuraments i més reforços a les operatives

El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Saül Garreta, s'ha reunit amb les empreses estibadores i els representants dels treballadors de l'estiba per cooperar a resoldre els reptes que a curt termini ha de fer front el Port de Tarragona . Garreta ha garantit una actitud estrictament neutral en el procés de liquidació del CPE i les negociacions del nou marc de relacions laborals que des de fa uns quants mesos mantenen les empreses i l'estiba.

Alhora, Garreta ha exposat a totes dues parts la necessitat de respondre amb eficiència a les necessitats d'estiba d'una infraestructura estratègica com el Port i “a sumar esforços per assegurar el subministrament a les cadenes logístiques de trànsits agroalimentaris, de vehicles, fruita tropical i contenidors, entre d'altres, les properes setmanes de desembre i gener”.

La resposta, tant d'empreses com d'estibadors, ha estat un compromís ferm amb el posicionament i la competitivitat del Port de Tarragona i la seva predisposició per trobar solucions a curt termini per als reptes de càrrega i descàrrega de final d'any.

Per part de les empreses, el president d'empreses estibadores de Tarragona, Pablo García, ha destacat “l'esforç que el conjunt de la comunitat portuària ha estat realitzant durant aquest any, especialment per augmentar la capacitat d'emmagatzematge i el servei de lliuraments a clients, que ens permetrà malgrat l'extraordinària arribada de volums esperada, puguem garantir la cadena de subministrament al client final”.

Per part dels representants de l'estiba, Jordi Inglés, ha explicat que “el conjunt dels treballadors de l'estiba de Tarragona està obert a cercar solucions puntuals de millora, sense detriment dels seus drets i condicions laborals, pel bé de tota la comunitat portuària”.

Adopció de mesures especials

El Port de Tarragona fa front a unes setmanes molt intenses amb un gran nombre d'operacions en perspectiva. En aquests moments, els molls de Tarragona acullen 10 vaixells amb cereals o farines que, en conjunt, sumen més de 367.000 tones d'agroalimentaris que han de ser descarregades els propers dies i setmanes, i a les quals s'han de sumar altres importants operatives de càrrega general: pasta de paper, productes siderúrgics, vehicles, contenidors, líquids a doll i fruita tropical, en 7 vaixells que sumen unes 90.000 tones més.

Davant d'aquest repte logístic, el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha demanat que treballadors de l'APT, empreses i estibadors "sumin esforços per assegurar el subministrament de les diferents cadenes logístiques que depenen del Port de Tarragona". En aquest sentit, la comunitat portuària ha adoptat mesures especials per donar resposta a la demanda d'operatives de les properes setmanes:

Reforç dels equips de l'estiba. Empreses i estibadors han acordat reforçar la capacitat d’operar de l’estiba amb la incorporació de més treballadors. A partir d'aquesta setmana, es comptarà amb 19 treballadors més homologats per poder operar en vaixell i amb el reforç puntual de treballadors d'empreses temporals destinats a tasques auxiliars.

Més emmagatzematge. Les empreses estibadores han augmentat la seva capacitat d'emmagatzematge fora del recinte portuari per fer front a un volum més gran de mercaderia. El conjunt que les empreses que operen al Port tenen una capacitat per a un milió tres-centes mil tones d'agroalimentaris, però en períodes puntuals -com l'actual- amplien aquesta capacitat amb l'habilitació de carpes provisionals dins del Port (més 8.000 m2) i naus fora del Port (fins a 150.000 m2 en servei).

Més lliuraments d´agroalimentaris. A més a més, atesa l'elevada demanda de cereals per part dels clients finals, l'any 2022 ha suposat la millora del nombre de lliuraments. Les dades del SEA (Sistema de Lliurament d'Agroalimentaris, posat en funcionament l'any 2020) reflecteixen una eficiència millor d'aquest servei. Mentre que en el període octubre-novembre de 2021 es realitzaven 30.067 lliuraments efectius de productes agroalimentaris a camions (unes 722.000 tones), en el mateix període d'aquest any (octubre-novembre 2022) se n'han realitzat 42.599 (1,1 milions de tones aproximadament ), cosa que representa un augment de 41,68% del nombre de lliuraments i una major capacitat de donar servei a la cadena logística de cereals del hinterland del Port de Tarragona (Catalunya, Aragó, La Rioja, Navarra i Castella).

L'Autoritat Portuària de Tarragona monitoritzarà aquesta situació excepcional durant les properes setmanes per tal d'assegurar la màxima dedicació i implicació de tota la comunitat portuària per fer front a aquest moment àlgid dels tràfics de cereals al Port de Tarragona.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!