El Port Tarragona incorpora una nova furgoneta híbrida per al servei d’atestats de la Policia Portuària

El Port Tarragona incorpora una nova furgoneta híbrida per al servei d’atestats de la Policia Portuària
27 Oct
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Amb aquest nou vehicle, gairebé el 30% de la flota de vehicles compta amb el distintiu de zero emissions o ECO

La tecnologia híbrida s’alinea perfectament amb les polítiques mediambientals incloses en el Pla de Sostenibilitat Agenda 2030

El Port de Tarragona ha incorporat una nova furgoneta híbrida per al servei d’atestats de la Policia Portuària, cos adscrit a la Divisió de Domini Públic i Protecció Portuària del Port. D’aquesta forma l’organisme tarragoní continua amb la renovació de la flota de vehicles, una renovació amb l’objectiu de reduir les emissions contaminants.

S’han comparat diferents models de vehicles adients per aquest servei essent el més idoni el model Transit Van amb tracció posterior FT 350 L4 Trend N1 2.0 EcoBlue Hybrid de 96 KW del fabricant Ford, que a més a més incorpora la tecnologia híbrida, en concordança amb les polítiques mediambientals que el Port ve impulsant des de fa anys. L’adjudicació del contracte ha estat a l’empresa Tecnove, SL amb un preu d’adjudicació de 79.019,05 € (IVA inclòs).

L’objectiu principal d’aquesta renovació es basa en l’adquisició de vehicles més eficients que redueixin la petjada de carboni del Port a l’horitzó 2030. Fomentar el vehicle elèctric a l’organització i a la comunitat portuària és una de les metes establertes al Pla. El criteri és l’adquisició de nous vehicles 100% elèctrics o híbrids.

Reducció d’emissions de CO2 i Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental

El Port de Tarragona ha reduït gairebé un 55% les emissions de CO2 en els darrers 10 anys i, gairebé el 30% de la flota de vehicles dels quals disposa compten amb el distintiu de zero emissions o ECO. Una tendència que continuarà mantenint-se a l’alça a mesura que el parc de vehicles es renovi, aprofitant el moment en el qual els vehicles actuals assoleixen el final de la seva vida útil.

La principal finalitat contribuir a la reducció de les emissions contaminants provinents del transport, promoure l’eco eficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació, projecció i gestió de la mobilitat, especialment en entorns urbans.

Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental

Aquesta estratègia sostenible l’ha dut a obtenir, l’any 2014, i renovar, el passat mes de juliol i fins a l’any 2025, el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental. Un Distintiu que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic.

Aquesta línia d’actuació és fruit de l’adhesió del Port de Tarragona al programa d’Acords Voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle impulsat per l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic. A través d’aquest programa, el Port calcula la seva petjada de carboni i estableix un compromís per reduir les seves emissions.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

The aim is to open up the port and its spaces to the people, giving them the opportunity to get to know its facilities and to see the different port operations, both from the land and the sea.

 

ACTIVITIES | FORMS