El Port Tarragona incorpora una nova furgoneta híbrida per al servei d’atestats de la Policia Portuària

El Port Tarragona incorpora una nova furgoneta híbrida per al servei d’atestats de la Policia Portuària
27 Oct
2022

Amb aquest nou vehicle, gairebé el 30% de la flota de vehicles compta amb el distintiu de zero emissions o ECO

La tecnologia híbrida s’alinea perfectament amb les polítiques mediambientals incloses en el Pla de Sostenibilitat Agenda 2030

El Port de Tarragona ha incorporat una nova furgoneta híbrida per al servei d’atestats de la Policia Portuària, cos adscrit a la Divisió de Domini Públic i Protecció Portuària del Port. D’aquesta forma l’organisme tarragoní continua amb la renovació de la flota de vehicles, una renovació amb l’objectiu de reduir les emissions contaminants.

S’han comparat diferents models de vehicles adients per aquest servei essent el més idoni el model Transit Van amb tracció posterior FT 350 L4 Trend N1 2.0 EcoBlue Hybrid de 96 KW del fabricant Ford, que a més a més incorpora la tecnologia híbrida, en concordança amb les polítiques mediambientals que el Port ve impulsant des de fa anys. L’adjudicació del contracte ha estat a l’empresa Tecnove, SL amb un preu d’adjudicació de 79.019,05 € (IVA inclòs).

L’objectiu principal d’aquesta renovació es basa en l’adquisició de vehicles més eficients que redueixin la petjada de carboni del Port a l’horitzó 2030. Fomentar el vehicle elèctric a l’organització i a la comunitat portuària és una de les metes establertes al Pla. El criteri és l’adquisició de nous vehicles 100% elèctrics o híbrids.

Reducció d’emissions de CO2 i Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental

El Port de Tarragona ha reduït gairebé un 55% les emissions de CO2 en els darrers 10 anys i, gairebé el 30% de la flota de vehicles dels quals disposa compten amb el distintiu de zero emissions o ECO. Una tendència que continuarà mantenint-se a l’alça a mesura que el parc de vehicles es renovi, aprofitant el moment en el qual els vehicles actuals assoleixen el final de la seva vida útil.

La principal finalitat contribuir a la reducció de les emissions contaminants provinents del transport, promoure l’eco eficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació, projecció i gestió de la mobilitat, especialment en entorns urbans.

Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental

Aquesta estratègia sostenible l’ha dut a obtenir, l’any 2014, i renovar, el passat mes de juliol i fins a l’any 2025, el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental. Un Distintiu que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic.

Aquesta línia d’actuació és fruit de l’adhesió del Port de Tarragona al programa d’Acords Voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle impulsat per l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic. A través d’aquest programa, el Port calcula la seva petjada de carboni i estableix un compromís per reduir les seves emissions.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

L’objectiu és obrir el Port i els seus espais a la ciutadania, donant la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions, tant per mar com per terra, i de veure les diferents operatives portuàries.

 

PROGRAMA I FORMULARIS