Primera Jornada Territori Arxiu impulsada per Arxiu del Port de Tarragona i Arqueologia del Punt de Vista

Primera Jornada Territori Arxiu impulsada per Arxiu del Port de Tarragona i Arqueologia del Punt de Vista
24 Oct
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La jornada es farà el 27 d’octubre en el marc del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Les inscripcions, gratuïtes a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

L’Arxiu del Port de Tarragona organitza, juntament l’entitat Arqueologia del Punt de Vista, una primera jornada sobre la imbricació del territori i els arxius, i parteix de la premissa que l’univers que ens envolta està en constant metamorfosi.

L’objectiu de la Primera Jornada Territori Arxiu és obrir la mirada a aquest món canviant i veure què passa en els arxius. Es pretén mostrar com es mouen els límits en els arxius, com canvia tot al nostre voltant, la manera de percebre, les inquietuds i les mirades; res és etern ni per sempre, de vegades és efímer, d’altres canviant, per això cal adaptar-se al canvi, admetre allò que és diferent, les noves propostes, encara que surtin dels patrons preestablerts, encara que vagin més enllà.

En aquesta primera jornada es plantejarà quin és el territori arxiu aplegant ponències i experiències, noves visions per mostrar la diversitat natural i sorprenent dels arxius que serven i custodien. Amb la voluntat de repetir l'experiència cada dos anys, la Primera Jornada Territori Arxiu neix amb l'objectiu d'esdevenir un referent en el territori, i també en els arxius, com un lloc i un moment on debatre i presentar les noves formes de veure els arxius.

El programa preveu que el dijous 27 d’octubre, a les 10 hores, s’inauguri la jornada, amb Joan Boadas, arxiver municipal de Girona i recentment guardonat amb el Fellow off the International Council on Archives (ICA), alhora que impartirà la ponència “La necessitat del passat: fotografia i futur”. Seguirà la intervenció de Susanna Muriel, arxivera especialista en arxius privats, amb la ponència “Les espores de l’arxiu. La innovació en arxivística com un pas al futur”.

Les ponències del matí es faran a la sala d’actes de l’Arxiu del Port de Tarragona, al carrer d’Anselm Clavé, 2, i les de la tarda a la sala del Teatret del Serrallo, on a partir de les 16 hores es podran escoltar les experiències aportades per Jaume Cardona, fotògraf i creador de La Makineta del Temps; Mario Pons, guionista, director i productor audiovisual; Miguel Atienza i Jerónimo Rodríguez, documentalista i director respectivament del programa ‘Cachitos de Hierro y Cromo’ de TVE i Shaday Larios, objectòloga, doctora en Arts Escèniques i membre de la Cia. Oligor y Microscopía. Teatro de Objetos Documentales. L’esdeveniment es clourà amb una actuació de la companyia ImproAcatomba Teatre a les 19.30 hores.

La inscripció a la Primera Jornada Territori Arxiu és gratuïta i es pot fer a través d’aquest formulari. A la pàgina web del Port de Tarragona es pot consultar el programa complet: https://tuit.cat/wWbah

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

The aim is to open up the port and its spaces to the people, giving them the opportunity to get to know its facilities and to see the different port operations, both from the land and the sea.

 

ACTIVITIES | FORMS