Primera Jornada Territori Arxiu impulsada per Arxiu del Port de Tarragona i Arqueologia del Punt de Vista

Primera Jornada Territori Arxiu impulsada per Arxiu del Port de Tarragona i Arqueologia del Punt de Vista
24 Oct
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La jornada es farà el 27 d’octubre en el marc del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Les inscripcions, gratuïtes a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

L’Arxiu del Port de Tarragona organitza, juntament l’entitat Arqueologia del Punt de Vista, una primera jornada sobre la imbricació del territori i els arxius, i parteix de la premissa que l’univers que ens envolta està en constant metamorfosi.

L’objectiu de la Primera Jornada Territori Arxiu és obrir la mirada a aquest món canviant i veure què passa en els arxius. Es pretén mostrar com es mouen els límits en els arxius, com canvia tot al nostre voltant, la manera de percebre, les inquietuds i les mirades; res és etern ni per sempre, de vegades és efímer, d’altres canviant, per això cal adaptar-se al canvi, admetre allò que és diferent, les noves propostes, encara que surtin dels patrons preestablerts, encara que vagin més enllà.

En aquesta primera jornada es plantejarà quin és el territori arxiu aplegant ponències i experiències, noves visions per mostrar la diversitat natural i sorprenent dels arxius que serven i custodien. Amb la voluntat de repetir l'experiència cada dos anys, la Primera Jornada Territori Arxiu neix amb l'objectiu d'esdevenir un referent en el territori, i també en els arxius, com un lloc i un moment on debatre i presentar les noves formes de veure els arxius.

El programa preveu que el dijous 27 d’octubre, a les 10 hores, s’inauguri la jornada, amb Joan Boadas, arxiver municipal de Girona i recentment guardonat amb el Fellow off the International Council on Archives (ICA), alhora que impartirà la ponència “La necessitat del passat: fotografia i futur”. Seguirà la intervenció de Susanna Muriel, arxivera especialista en arxius privats, amb la ponència “Les espores de l’arxiu. La innovació en arxivística com un pas al futur”.

Les ponències del matí es faran a la sala d’actes de l’Arxiu del Port de Tarragona, al carrer d’Anselm Clavé, 2, i les de la tarda a la sala del Teatret del Serrallo, on a partir de les 16 hores es podran escoltar les experiències aportades per Jaume Cardona, fotògraf i creador de La Makineta del Temps; Mario Pons, guionista, director i productor audiovisual; Miguel Atienza i Jerónimo Rodríguez, documentalista i director respectivament del programa ‘Cachitos de Hierro y Cromo’ de TVE i Shaday Larios, objectòloga, doctora en Arts Escèniques i membre de la Cia. Oligor y Microscopía. Teatro de Objetos Documentales. L’esdeveniment es clourà amb una actuació de la companyia ImproAcatomba Teatre a les 19.30 hores.

La inscripció a la Primera Jornada Territori Arxiu és gratuïta i es pot fer a través d’aquest formulari. A la pàgina web del Port de Tarragona es pot consultar el programa complet: https://tuit.cat/wWbah

 

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

El objetivo es abrir el Port y sus espacios a la ciudadanía, dando la posibilidad de conocer nuestras instalaciones, tanto por mar como por tierra, y ver las diferentes operativas portuarias.

 

PROGRAMA | FORMULARIOS