Port Tarragona col·laborador de l’acte per a l’alliberament d’un grup de tortugues nascudes a la platja del Miracle

Port Tarragona col·laborador de l’acte per a l’alliberament d’un grup de tortugues nascudes a la platja del Miracle
06 Sep
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’Autoritat Portuària de Tarragona va col·laborar en l’organització de l’acte a la mateixa platja on es van alliberar un total de 22 tortugues

Ahir dilluns 5 de setembre es va dur a terme l’acte d’alliberament de les tortugues babaues que van néixer a la mateixa platja l’estiu de 2021. L’acte que va començar a les 17:30 hores, va comptar amb la presència de l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà, la consellera de Medi Ambient Eva Miguel i el director de Sostenibilitat i Desenvolupament Corporatiu de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) Joan Basora.

Com ja va passar en el moment de la posta, el Port de Tarragona va col·laborar en l’organització de l’acte per a l’alliberament del grup de tortugues. En total es van alliberar 22 tortugues babaua que van participar en el programa Head-Starting que realitza la cria en captivitat fins que aquests animals aconsegueixen un pes i grandària suficient per a que afavoreixi la seva supervivència un cop son reintroduïdes en el medi marí.

En aquest projecte hi ha participat CT BETA de la Universitat de Vic, Fundació Oceanogràfic de València, LIMIA i Palma Aquarium, tots ells dins del programa Santander for the Seas de Fundació Banco Santander. 

El Port de Tarragona va contribuir amb la cessió i col·locació de tanques, la instal·lació d’un punt de llum a la sorra i tota la logística necessària que es requeria per part de la Policia Portuària per poder a dur a terme l’acte.

Una posta poc habitual

El 9 de juliol de 2021 es va produir la primera posta de 98 ous a la platja del Miracle de Tarragona. Des del primer moment es va treballar amb cura perquè aquest esdeveniment insòlit a les nostres costes acabés bé.

El matí del 31 d’agost les últimes tortugues babaues van entrar a l’aigua de la platja del Miracle i la resta van participar al citat programa de reintroducció. En total van sortir 71 tortugues dels 98 ous de la posta que es va produir durant el juliol.

Aquesta posta va ser un èxit gràcies a la col·laboració colze a colze entres institucions, entitats i els més de 150 voluntaris que van fet torns -nit i dia- per protegir el niu durant 2 mesos.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona