Port Tarragona col·laborador de l’acte per a l’alliberament d’un grup de tortugues nascudes a la platja del Miracle

Port Tarragona col·laborador de l’acte per a l’alliberament d’un grup de tortugues nascudes a la platja del Miracle
06 Set
2022

L’Autoritat Portuària de Tarragona va col·laborar en l’organització de l’acte a la mateixa platja on es van alliberar un total de 22 tortugues

Ahir dilluns 5 de setembre es va dur a terme l’acte d’alliberament de les tortugues babaues que van néixer a la mateixa platja l’estiu de 2021. L’acte que va començar a les 17:30 hores, va comptar amb la presència de l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà, la consellera de Medi Ambient Eva Miguel i el director de Sostenibilitat i Desenvolupament Corporatiu de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) Joan Basora.

Com ja va passar en el moment de la posta, el Port de Tarragona va col·laborar en l’organització de l’acte per a l’alliberament del grup de tortugues. En total es van alliberar 22 tortugues babaua que van participar en el programa Head-Starting que realitza la cria en captivitat fins que aquests animals aconsegueixen un pes i grandària suficient per a que afavoreixi la seva supervivència un cop son reintroduïdes en el medi marí.

En aquest projecte hi ha participat CT BETA de la Universitat de Vic, Fundació Oceanogràfic de València, LIMIA i Palma Aquarium, tots ells dins del programa Santander for the Seas de Fundació Banco Santander. 

El Port de Tarragona va contribuir amb la cessió i col·locació de tanques, la instal·lació d’un punt de llum a la sorra i tota la logística necessària que es requeria per part de la Policia Portuària per poder a dur a terme l’acte.

Una posta poc habitual

El 9 de juliol de 2021 es va produir la primera posta de 98 ous a la platja del Miracle de Tarragona. Des del primer moment es va treballar amb cura perquè aquest esdeveniment insòlit a les nostres costes acabés bé.

El matí del 31 d’agost les últimes tortugues babaues van entrar a l’aigua de la platja del Miracle i la resta van participar al citat programa de reintroducció. En total van sortir 71 tortugues dels 98 ous de la posta que es va produir durant el juliol.

Aquesta posta va ser un èxit gràcies a la col·laboració colze a colze entres institucions, entitats i els més de 150 voluntaris que van fet torns -nit i dia- per protegir el niu durant 2 mesos.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors