L’artista Roser Oduber dóna dues obres al Fons d’Art del Port de Tarragona

L’artista Roser Oduber dóna dues obres al Fons d’Art del Port de Tarragona
26 Jul
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les obres donades són “Cercle de terres vermelles” i “Cercle de calç”

Actualment, el Fons d’Art del Port de Tarragona està integrat per més d’una vuitantena de peces

L’artista Roser Oduber ha fet donació de dues de les obres que va exposar aquesta primavera al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Les dues peces, titulades “Cercle de terres vermelles” i “Cercle de calç” es van poder veure amb motiu de l’exposició “Límits” al Tinglado del Moll de Costa que van visitar més de 2700 persones del 5 de maig al 3 de juliol d’enguany, i ambdues estan realitzades amb tècnica mixta sobre tela.

Roser Oduber, artista de llarga trajectòria, des de fa més de 10 anys organitza i gestiona exposicions en diferents espais de cultura i art. Va fer estudis d’art, periodisme, dansa i teatre i actualment compagina el seu treball artístic amb la gestió cultural. És també directora del Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACIS) El Forn de la Calç. Els treballs de la Roser són obres arrelades a la terra que ens parlen de l’amor de l’artista per la natura.

Perejaume, “fundador” del Fons d’Art del Port

Actualment, el Fons d’Art del Port de Tarragona està integrat per més d’una vuitantena de peces, la majoria procedents de donacions dels artistes que han exposat en els espais del Moll de Costa. Un espai obert a la ciutat des del 1986 i amb exposicions des del 1988.

Durant aquests anys, molts artistes han fet donació d’obres i treballs que, dia a dia, engrandeixen aquest fons, fins a reunir més 80 obres entre les quals s’hi troben representades diverses disciplines: escultura, fotografia, gravat, etc., però sobretot en destaca la pintura. Diversos són també els estils que la conformen, tan figuratius com els que podem considerar dins l’abstracció lírica o geomètrica.

Va ser amb la primera exposició col·lectiva al Tinglado 2, “Culminació d’un entorn”, quan el Fons d’Art del Port de Tarragona va començar a caminar, amb la donació de la peça La distància més curta de l’artista Perejaume.

El Moll de Costa, Rambla de la Cultura

El Moll de Costa, format per diferents tinglados i refugis, destinats a acollir exposicions i esdeveniments de tots tipus s’ha consolidat com la ‘Rambla de la Cultura’ de Tarragona. Amb aquest espai, el Port de Tarragona destina recursos per fer pedagogia i apropar la cultura i l’art al públic.

Va ser el mes de juny de l’any 1986 quan es va obrir aquest espai cultural a la ciutat de Tarragona. Per fer-ho possible, es van rehabilitar els antics espais d’emmagatzematge d’aquest moll i es van destinar, principalment, a activitats culturals, socials i d’esbarjo.

A partir de l’any 1988, al Tinglado 2 del Moll de Costa, es van iniciar una sèrie d’exposicions amb una línia molt clara i trencadora, que ha fet que el Port de Tarragona i la ciutat fossin, per aquest motiu, coneguts i reconeguts arreu. Els treballs que s’hi van mostrar van estar sempre referents de l’art contemporani amb marcades línies conceptuals. Va ser l’exposició col·lectiva en aquest tinglado, “Culminació d’un entorn”, quan el Fons d’Art del Port de Tarragona va començar a caminar amb la donació de la peça La distància més curta de l’artista Perejaume.

Aquests darrers anys, el Port de Tarragona, mitjançant el Centre d’Estudis Marítims i d’Activitats del Port de Tarragona (CEMAPT), ha anat gestionant aquests espais, dotant-los d’una intensa activitat cultural i social que ha merescut el reconeixement del públic i de la crítica.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors