L’artista Roser Oduber dóna dues obres al Fons d’Art del Port de Tarragona

L’artista Roser Oduber dóna dues obres al Fons d’Art del Port de Tarragona
26 Jul
2022

Les obres donades són “Cercle de terres vermelles” i “Cercle de calç”

Actualment, el Fons d’Art del Port de Tarragona està integrat per més d’una vuitantena de peces

L’artista Roser Oduber ha fet donació de dues de les obres que va exposar aquesta primavera al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Les dues peces, titulades “Cercle de terres vermelles” i “Cercle de calç” es van poder veure amb motiu de l’exposició “Límits” al Tinglado del Moll de Costa que van visitar més de 2700 persones del 5 de maig al 3 de juliol d’enguany, i ambdues estan realitzades amb tècnica mixta sobre tela.

Roser Oduber, artista de llarga trajectòria, des de fa més de 10 anys organitza i gestiona exposicions en diferents espais de cultura i art. Va fer estudis d’art, periodisme, dansa i teatre i actualment compagina el seu treball artístic amb la gestió cultural. És també directora del Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACIS) El Forn de la Calç. Els treballs de la Roser són obres arrelades a la terra que ens parlen de l’amor de l’artista per la natura.

Perejaume, “fundador” del Fons d’Art del Port

Actualment, el Fons d’Art del Port de Tarragona està integrat per més d’una vuitantena de peces, la majoria procedents de donacions dels artistes que han exposat en els espais del Moll de Costa. Un espai obert a la ciutat des del 1986 i amb exposicions des del 1988.

Durant aquests anys, molts artistes han fet donació d’obres i treballs que, dia a dia, engrandeixen aquest fons, fins a reunir més 80 obres entre les quals s’hi troben representades diverses disciplines: escultura, fotografia, gravat, etc., però sobretot en destaca la pintura. Diversos són també els estils que la conformen, tan figuratius com els que podem considerar dins l’abstracció lírica o geomètrica.

Va ser amb la primera exposició col·lectiva al Tinglado 2, “Culminació d’un entorn”, quan el Fons d’Art del Port de Tarragona va començar a caminar, amb la donació de la peça La distància més curta de l’artista Perejaume.

El Moll de Costa, Rambla de la Cultura

El Moll de Costa, format per diferents tinglados i refugis, destinats a acollir exposicions i esdeveniments de tots tipus s’ha consolidat com la ‘Rambla de la Cultura’ de Tarragona. Amb aquest espai, el Port de Tarragona destina recursos per fer pedagogia i apropar la cultura i l’art al públic.

Va ser el mes de juny de l’any 1986 quan es va obrir aquest espai cultural a la ciutat de Tarragona. Per fer-ho possible, es van rehabilitar els antics espais d’emmagatzematge d’aquest moll i es van destinar, principalment, a activitats culturals, socials i d’esbarjo.

A partir de l’any 1988, al Tinglado 2 del Moll de Costa, es van iniciar una sèrie d’exposicions amb una línia molt clara i trencadora, que ha fet que el Port de Tarragona i la ciutat fossin, per aquest motiu, coneguts i reconeguts arreu. Els treballs que s’hi van mostrar van estar sempre referents de l’art contemporani amb marcades línies conceptuals. Va ser l’exposició col·lectiva en aquest tinglado, “Culminació d’un entorn”, quan el Fons d’Art del Port de Tarragona va començar a caminar amb la donació de la peça La distància més curta de l’artista Perejaume.

Aquests darrers anys, el Port de Tarragona, mitjançant el Centre d’Estudis Marítims i d’Activitats del Port de Tarragona (CEMAPT), ha anat gestionant aquests espais, dotant-los d’una intensa activitat cultural i social que ha merescut el reconeixement del públic i de la crítica.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona