Port Tarragona rep un vaixell procedent d’Ucraïna

Port Tarragona rep un vaixell procedent d’Ucraïna
11 Jul
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’Ocean Legend, de 111 metres d'eslora i 3557 de GT ha descarregat 5.000 tones de sorgo

El dijous passat el Port de Tarragona va rebre l’Ocean Legend, un vaixell provinent del Port d’Izmail carregat amb 4.935 tones de Sorgo, un cereal per a la producció de productes per a l’alimentació animal.

L’embarcació de 111 metres d'eslora i 3.557 de GT va sortir el 24 de juny del Port d’Izmail direcció Tarragona on va arribar el passat dijous després de 14 dies de travessa. Aquest port ucraïnès està situat en les aigües d’un dels canals distributaris del riu Danubi, fent frontera amb Romania, i depèn del Ministeri d'Infraestructures d’Ucraïna.

Abans d’aquest trajecte al Port de Tarragona, l’Ocean Legend va anar a Itàlia i la previsió, un cop acabada l’operativa de divendres és que es dirigeixi a Constanta, Romania. El vaixell, que va ser al Port de Tarragona fins a finals de la setmana passada, navega amb tripulació i bandera turca.

Importacions anticipades

El Port de Tarragona portava des del mes de març sense rebre cap vaixell procedent del país de l’Europa de l’Est, poc després de l’inici del conflicte bèl·lic. L’enviament de la major part de mercaderies es va produir a finals de 2021 i inicis de 2022.

En els tres primers mesos d’aquest any es van rebre 627.686 tones, principalment cereals i farines, el que suposa haver importat més en el primer trimestre de l’any que en els primers sis mesos de 2021 on es van moure 450.122 tones entre Ucraïna i el Port de Tarragona.

Sorgo, substitutiu del cereals

El sorgo s’utilitza com a alternativa de producció als cereals com blat o blat de moro en àrees on la sembra és més complicada, en tractar-se d'un cultiu que té demanda hídrica inferior.

Segons l’associació Sorghum ID, l’associació que uneix els principals actors europeus de sorgo, la producció mundial durant el 2021 va augmentar fins a superar els 60 milions de tones en l'última campanya, sent el cinquè cereal més cultivat al món als cinc continents.

A tot Europa es van cultivar 550.000 hectàrees de sorgo el 2021, el 50% en països de la Unió Europea i l'altra meitat a Rússia i Ucraïna. El 60% de la producció es destina a gra i l'altre 40% a farratge. Les previsions assenyalen que per al 2022 se superaran les 200.000 hectàrees sembrades d’aquest cereal a la Unió Europea.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona