Port Tarragona rep un vaixell procedent d’Ucraïna

Port Tarragona rep un vaixell procedent d’Ucraïna
11 Jul
2022

L’Ocean Legend, de 111 metres d'eslora i 3557 de GT ha descarregat 5.000 tones de sorgo

El dijous passat el Port de Tarragona va rebre l’Ocean Legend, un vaixell provinent del Port d’Izmail carregat amb 4.935 tones de Sorgo, un cereal per a la producció de productes per a l’alimentació animal.

L’embarcació de 111 metres d'eslora i 3.557 de GT va sortir el 24 de juny del Port d’Izmail direcció Tarragona on va arribar el passat dijous després de 14 dies de travessa. Aquest port ucraïnès està situat en les aigües d’un dels canals distributaris del riu Danubi, fent frontera amb Romania, i depèn del Ministeri d'Infraestructures d’Ucraïna.

Abans d’aquest trajecte al Port de Tarragona, l’Ocean Legend va anar a Itàlia i la previsió, un cop acabada l’operativa de divendres és que es dirigeixi a Constanta, Romania. El vaixell, que va ser al Port de Tarragona fins a finals de la setmana passada, navega amb tripulació i bandera turca.

Importacions anticipades

El Port de Tarragona portava des del mes de març sense rebre cap vaixell procedent del país de l’Europa de l’Est, poc després de l’inici del conflicte bèl·lic. L’enviament de la major part de mercaderies es va produir a finals de 2021 i inicis de 2022.

En els tres primers mesos d’aquest any es van rebre 627.686 tones, principalment cereals i farines, el que suposa haver importat més en el primer trimestre de l’any que en els primers sis mesos de 2021 on es van moure 450.122 tones entre Ucraïna i el Port de Tarragona.

Sorgo, substitutiu del cereals

El sorgo s’utilitza com a alternativa de producció als cereals com blat o blat de moro en àrees on la sembra és més complicada, en tractar-se d'un cultiu que té demanda hídrica inferior.

Segons l’associació Sorghum ID, l’associació que uneix els principals actors europeus de sorgo, la producció mundial durant el 2021 va augmentar fins a superar els 60 milions de tones en l'última campanya, sent el cinquè cereal més cultivat al món als cinc continents.

A tot Europa es van cultivar 550.000 hectàrees de sorgo el 2021, el 50% en països de la Unió Europea i l'altra meitat a Rússia i Ucraïna. El 60% de la producció es destina a gra i l'altre 40% a farratge. Les previsions assenyalen que per al 2022 se superaran les 200.000 hectàrees sembrades d’aquest cereal a la Unió Europea.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors