PIMEC Catalunya visita el Port de Tarragona

PIMEC Catalunya visita el Port de Tarragona
05 Jul
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep M Cruset, ha explicat els projectes de futur com a motor econòmic del territori

PIMEC, la patronal de les micro, petites i mitjanes empreses i autònoms de Catalunya, ha visitat avui el Port de Tarragona. La trobada ha comptat amb la presència del president de PIMEC, Antoni Cañete i el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, juntament amb la resta de representants de la patronal. Els representants empresarials s’han trobat amb el president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, i responsables de l'Autoritat Portuària. La trobada ha servit per presentar els projectes estratègics del Port i avaluar el seu impacte positiu en el creixement del teixit econòmic i empresarial del territori.

La visita ha començat amb una reunió entre ambdós organismes que ha servit per a explicar l'execució de les inversions que el Port està desenvolupant sota el lema “Horitzó 2023” amb l'objectiu de créixer, augmentar tràfics i incrementar la seva competitivitat. El president de Port Tarragona, Josep M Cruset ha explicat que “l'entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani convertirà el Port en el punt més al sud de la península ibèrica amb connexió amb Europa en ample de via internacional”.

En paral·lel -ha explicat Cruset- la posada en marxa del túnel de Lilla de la A-27 millorarà la connexió terrestre, en temps i en eficiència, amb el hinterland del Port.

El president Cañete ha agraït la rebuda i les bones relacions de l’APT amb els representants dels empresaris. El president de PIMEC ha lloat l’enfocament estratègic del Port de Tarragona i el potencial que els ports tenen per atraure inversions logístiques i industrials al nostre país. També ha comentat “la necessitat que els representants del teixit empresarial siguin presents en els consells d’administració d'infraestructures portuàries i aeroportuàries, com per exemple al Consorci de la Zona Franca de Barcelona”.

Inversions portuàries

L’Autoritat Portuària de Tarragona treballa en les obres de tres grans infraestructures que generaran un creixement dels tràfics portuaris, especialment de mercaderia general, i contribuiran a la recuperació econòmica de la demarcació de Tarragona.

Entre les infraestructures que està desenvolupant el Port Tarragona hi ha la Zona d'Activitats Logístiques, amb una inversió de més de 30 milions d'euros en els pròxims anys, per a urbanitzar un espai portuari de prop d'un milió de metres quadrats preparat per a acollir inversions privades per a la implementació d'activitats logístiques amb alt valor afegit. En paral·lel, el Port està realitzant una inversió 15 milions d'euros per a la construcció d'una nova terminal intermodal a Guadalajara-Marchamalo, a només 60 km de Madrid, i directament connectada amb la terminal intermodal del Port: La Boella. La concessió d'aquesta darrere terminal suposarà una inversió privada de més de 20 milions d'euros (més 5 milions d'inversió pública) per a l'ampliació, modernització i explotació d'aquesta infraestructura, la qual cosa contribuirà al creixement del trànsit de mercaderia general i al transport per ferrocarril.

Visita per mar

L’acte ha acabat amb la visita a les instal·lacions portuàries amb la golondrina Tarragona Blau, on s’ha pogut explicar i veure in situ algunes de les inversions que s’estan duent a terme.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona