PIMEC Catalunya visita el Port de Tarragona

PIMEC Catalunya visita el Port de Tarragona
05 Jul
2022

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep M Cruset, ha explicat els projectes de futur com a motor econòmic del territori

PIMEC, la patronal de les micro, petites i mitjanes empreses i autònoms de Catalunya, ha visitat avui el Port de Tarragona. La trobada ha comptat amb la presència del president de PIMEC, Antoni Cañete i el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, juntament amb la resta de representants de la patronal. Els representants empresarials s’han trobat amb el president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, i responsables de l'Autoritat Portuària. La trobada ha servit per presentar els projectes estratègics del Port i avaluar el seu impacte positiu en el creixement del teixit econòmic i empresarial del territori.

La visita ha començat amb una reunió entre ambdós organismes que ha servit per a explicar l'execució de les inversions que el Port està desenvolupant sota el lema “Horitzó 2023” amb l'objectiu de créixer, augmentar tràfics i incrementar la seva competitivitat. El president de Port Tarragona, Josep M Cruset ha explicat que “l'entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani convertirà el Port en el punt més al sud de la península ibèrica amb connexió amb Europa en ample de via internacional”.

En paral·lel -ha explicat Cruset- la posada en marxa del túnel de Lilla de la A-27 millorarà la connexió terrestre, en temps i en eficiència, amb el hinterland del Port.

El president Cañete ha agraït la rebuda i les bones relacions de l’APT amb els representants dels empresaris. El president de PIMEC ha lloat l’enfocament estratègic del Port de Tarragona i el potencial que els ports tenen per atraure inversions logístiques i industrials al nostre país. També ha comentat “la necessitat que els representants del teixit empresarial siguin presents en els consells d’administració d'infraestructures portuàries i aeroportuàries, com per exemple al Consorci de la Zona Franca de Barcelona”.

Inversions portuàries

L’Autoritat Portuària de Tarragona treballa en les obres de tres grans infraestructures que generaran un creixement dels tràfics portuaris, especialment de mercaderia general, i contribuiran a la recuperació econòmica de la demarcació de Tarragona.

Entre les infraestructures que està desenvolupant el Port Tarragona hi ha la Zona d'Activitats Logístiques, amb una inversió de més de 30 milions d'euros en els pròxims anys, per a urbanitzar un espai portuari de prop d'un milió de metres quadrats preparat per a acollir inversions privades per a la implementació d'activitats logístiques amb alt valor afegit. En paral·lel, el Port està realitzant una inversió 15 milions d'euros per a la construcció d'una nova terminal intermodal a Guadalajara-Marchamalo, a només 60 km de Madrid, i directament connectada amb la terminal intermodal del Port: La Boella. La concessió d'aquesta darrere terminal suposarà una inversió privada de més de 20 milions d'euros (més 5 milions d'inversió pública) per a l'ampliació, modernització i explotació d'aquesta infraestructura, la qual cosa contribuirà al creixement del trànsit de mercaderia general i al transport per ferrocarril.

Visita per mar

L’acte ha acabat amb la visita a les instal·lacions portuàries amb la golondrina Tarragona Blau, on s’ha pogut explicar i veure in situ algunes de les inversions que s’estan duent a terme.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!