Els tràfics d’Ucraïna representen el 3,9 % del total de tràfics del Port de Tarragona de l’any 2021

Els tràfics d’Ucraïna representen el 3,9 % del total de tràfics del Port de Tarragona de l’any 2021
24 Feb
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Ascendeixen a un total de 854.000 tones, bàsicament cereals i farratges

El tràfic es concentra a principi d’any i l’afectació en els propers 12 mesos serà mínima

Els altres principals subministradors de cereals del Port són Brasil i Argentina

El Port de Tarragona implementa, un nou Sistema de Control de Tripulants (SCT), una plataforma que s’incorpora al sistema ISIS, el sistema de control d’accessos al recinte portuari tarragoní.

El moviment de mercaderies del Port de Tarragona amb Ucraïna va ser de 850.000 tones l’any passat. Aquesta xifra representa només el 3,9 % del total dels moviments de mercaderies al Port de Tarragona de 2021. La majoria del tràfic amb aquest país són importacions de cereals, farines, pinsos i farratges amb unes 805.000 tones.També se n’importen altres productes petroliers (unes 10.000 tones) i productes siderúrgics (unes 10.000 tones), entre d’altres. I s’hi exporta asfalt (12.000 tones).

La importació de cereals procedents d’Ucraïna es concentra principalment en els mesos de desembre, gener i febrer, per la qual cosa, l'afectació serà pràcticament nul·la en un horitzó de 12 mesos. El president del Port, Josep M Cruset explica que “les importacions de cereals del Port des d’Ucraïna són similars a la de països d’Amèrica del Sud, com Brasil i Argentina, que arribat el moment probablement es convertiran en mercats alternatius, així com Estats Units o França”.

Josep M Cruset ha afegit que “l’equip de direcció de l’APT està en contacte permanent amb les empreses concessionàries, consignatàries i navilieres de la comunitat portuària per seguir de prop l’evolució dels esdeveniments a Ucraïna”. Els cereals que entren pel Port de Tarragona abasteixen el mercat de Catalunya (Lleida) i Aragó, principalment, on es concentren moltes empreses productores de pinsos i farratges i un nombre important d’explotacions agràries.

Tràfics amb Rússia

Els tràfics amb Rússia van representar l’11,6 % del total del moviment de mercaderies del Port de Tarragona l’any 2021. Van ascendir a un total de 2.808.000 tones. La majoria són importacions de cru de petroli (1,1 milions de tones), fuel-oil (unes 700.000 tones) i carbó i coc de petroli (550.000 tones), entre d’altres. Les 550.000 tones de carbó procedent de Rússia es reexporten a l’illa de Sardenya, a Itàlia.

El president del Port no es mostra preocupat per possibles afectacions en els tràfics amb Rússia en cas que la Unió Europea decidís aplicar algun tipus de restriccions en les relacions comercials amb aquest país. Cruset explica que “el sector estava preparat per aquesta circumstància i podrà importar el cru de petroli des dels altres països exportadors”. El Port de Tarragona importa aproximadament 9 milions de tones de cru de petroli cada any, dels quals només 10 % procedeix de Rússia.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona