Els tràfics d’Ucraïna representen el 3,9 % del total de tràfics del Port de Tarragona de l’any 2021

Els tràfics d’Ucraïna representen el 3,9 % del total de tràfics del Port de Tarragona de l’any 2021
24 febrer
2022

Ascendeixen a un total de 854.000 tones, bàsicament cereals i farratges

El tràfic es concentra a principi d’any i l’afectació en els propers 12 mesos serà mínima

Els altres principals subministradors de cereals del Port són Brasil i Argentina

El Port de Tarragona implementa, un nou Sistema de Control de Tripulants (SCT), una plataforma que s’incorpora al sistema ISIS, el sistema de control d’accessos al recinte portuari tarragoní.

El moviment de mercaderies del Port de Tarragona amb Ucraïna va ser de 850.000 tones l’any passat. Aquesta xifra representa només el 3,9 % del total dels moviments de mercaderies al Port de Tarragona de 2021. La majoria del tràfic amb aquest país són importacions de cereals, farines, pinsos i farratges amb unes 805.000 tones.També se n’importen altres productes petroliers (unes 10.000 tones) i productes siderúrgics (unes 10.000 tones), entre d’altres. I s’hi exporta asfalt (12.000 tones).

La importació de cereals procedents d’Ucraïna es concentra principalment en els mesos de desembre, gener i febrer, per la qual cosa, l'afectació serà pràcticament nul·la en un horitzó de 12 mesos. El president del Port, Josep M Cruset explica que “les importacions de cereals del Port des d’Ucraïna són similars a la de països d’Amèrica del Sud, com Brasil i Argentina, que arribat el moment probablement es convertiran en mercats alternatius, així com Estats Units o França”.

Josep M Cruset ha afegit que “l’equip de direcció de l’APT està en contacte permanent amb les empreses concessionàries, consignatàries i navilieres de la comunitat portuària per seguir de prop l’evolució dels esdeveniments a Ucraïna”. Els cereals que entren pel Port de Tarragona abasteixen el mercat de Catalunya (Lleida) i Aragó, principalment, on es concentren moltes empreses productores de pinsos i farratges i un nombre important d’explotacions agràries.

Tràfics amb Rússia

Els tràfics amb Rússia van representar l’11,6 % del total del moviment de mercaderies del Port de Tarragona l’any 2021. Van ascendir a un total de 2.808.000 tones. La majoria són importacions de cru de petroli (1,1 milions de tones), fuel-oil (unes 700.000 tones) i carbó i coc de petroli (550.000 tones), entre d’altres. Les 550.000 tones de carbó procedent de Rússia es reexporten a l’illa de Sardenya, a Itàlia.

El president del Port no es mostra preocupat per possibles afectacions en els tràfics amb Rússia en cas que la Unió Europea decidís aplicar algun tipus de restriccions en les relacions comercials amb aquest país. Cruset explica que “el sector estava preparat per aquesta circumstància i podrà importar el cru de petroli des dels altres països exportadors”. El Port de Tarragona importa aproximadament 9 milions de tones de cru de petroli cada any, dels quals només 10 % procedeix de Rússia.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors