El SEA de Port Tarragona creix un 37% en els darrers tres mesos de funcionament

El SEA de Port Tarragona creix un 37% en els darrers tres mesos de funcionament
28 Jan
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Ha mogut un total de 5.689.999 tones en 15 mesos

Un sistema en  millora contínua amb una trentena d’actualitzacions

El Sistema d’entregues d’Agroalimentaris (SEA) ha registrat un creixement d’un 37% en utilització en els darrers tres mesos. Es tracta d’un creixement fruit de la implantació progressiva d’aquest sistema a través de la integració de més i més usuaris en el servei. Aquesta major integració d’usuaris del SEA s’ha traduït en un augment dels lliuraments i de tones mogudes. Els lliuraments efectius en els últims tres mesos han augmentat en un percentatge similar als usuaris i les tones total mogudes han crescut en un 36%. El Sistema d’Entregues d’Agroalimentaris tanca així els seus 15 mesos de funcionament amb un total de 5.689.999 tones mogudes.

La responsable de la implementació del SEA i directora comercial del Port de Tarragona, Genoveva Climent, explica que “és una dada que confirma l’eficiència i la capacitat del sistema per millorar l’operativa de càrrega de productes agroalimentaris en els molls de Tarragona”. Des de la seva entrada en funcionament la plataforma ha gestionat un total de 125.747 encàrrecs de productes agroalimentaris el que s’ha acabat traduint en un total de 211.999 lliuraments efectius. La jornada que més moviments ha registrat fins al moment aquest sistema va ser el 17 de desembre passat amb 592 encàrrecs.

El SEA ha suposat una reducció 2,5 milions d’euros mensuals en cost d’oportunitat per a les empreses i, de forma directa ha reduït en 50 minuts de mitjana el temps d’espera per als aproximadament 2.000 camions diaris que operen en el Port. A més, la eficiència del sistema contribueix a estalviar 30.000 hores mensuals per a les empreses transportistes i, acaba suposant una disminució d’emissions de CO2.

Un sistema en millora contínua

El Port de Tarragona ha instal·lat una trentena d’actualitzacions al Sistema d’Entregues d’Agroalimentaris en l’any i tres mesos de funcionament del sistema. Les  actualitzacions instal·lades han estat centrades en termes de manteniment evolutiu i correctiu, fruit de la millora continua que es busca en projectes d'aquestes característiques amb impacte en tota la comunitat portuària.

Aquests canvis contemplen millores tant en l'ús de l'aplicació web com en l'aplicació mòbil dels conductors que permeten saber en quin moment han de recollir els seus lliuraments i així poder-se planificar. S'ha implementat també, la possibilitat d'integració des d'aplicacions de tercers que faciliten la implantació en l'operativa de les terminals o, també, les actualitzacions necessàries per fer front a les darreres vulnerabilitats que han afectat de manera global a sistemes informàtics de múltiples empreses.

Un sistema que segueix creixent

El SEA ha aconseguit reduir un dels principals problemes de trànsit i de congestió en el Port de Tarragona. L’anàlisi de dades, abans de la implementació del SEA, mostra que la mitjana de temps d’espera d’un conductor per fer la seva càrrega era de fins a 130 minuts. A hores d’ara, amb la implementació del SEA, s’ha aconseguit reduir en 50 minuts, de mitjana, aquesta espera.

Actualment el SEA és l’única eina per a poder operar i fer els lliuraments d’agroalimentaris al Port de Tarragona. Una eina que beneficia tota la cadena de subministrament.

Tot i aquest avenç, l’Autoritat Portuària de Tarragona segueix treballant per fer d’aquest sistema més potent, àgil i robust i d’aquesta forma ajudar als transportistes que dia a dia treballen en les seves instal·lacions.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona