El SEA de Port Tarragona creix un 37% en els darrers tres mesos de funcionament

El SEA de Port Tarragona creix un 37% en els darrers tres mesos de funcionament
28 Ene
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Ha mogut un total de 5.689.999 tones en 15 mesos

Un sistema en  millora contínua amb una trentena d’actualitzacions

El Sistema d’entregues d’Agroalimentaris (SEA) ha registrat un creixement d’un 37% en utilització en els darrers tres mesos. Es tracta d’un creixement fruit de la implantació progressiva d’aquest sistema a través de la integració de més i més usuaris en el servei. Aquesta major integració d’usuaris del SEA s’ha traduït en un augment dels lliuraments i de tones mogudes. Els lliuraments efectius en els últims tres mesos han augmentat en un percentatge similar als usuaris i les tones total mogudes han crescut en un 36%. El Sistema d’Entregues d’Agroalimentaris tanca així els seus 15 mesos de funcionament amb un total de 5.689.999 tones mogudes.

La responsable de la implementació del SEA i directora comercial del Port de Tarragona, Genoveva Climent, explica que “és una dada que confirma l’eficiència i la capacitat del sistema per millorar l’operativa de càrrega de productes agroalimentaris en els molls de Tarragona”. Des de la seva entrada en funcionament la plataforma ha gestionat un total de 125.747 encàrrecs de productes agroalimentaris el que s’ha acabat traduint en un total de 211.999 lliuraments efectius. La jornada que més moviments ha registrat fins al moment aquest sistema va ser el 17 de desembre passat amb 592 encàrrecs.

El SEA ha suposat una reducció 2,5 milions d’euros mensuals en cost d’oportunitat per a les empreses i, de forma directa ha reduït en 50 minuts de mitjana el temps d’espera per als aproximadament 2.000 camions diaris que operen en el Port. A més, la eficiència del sistema contribueix a estalviar 30.000 hores mensuals per a les empreses transportistes i, acaba suposant una disminució d’emissions de CO2.

Un sistema en millora contínua

El Port de Tarragona ha instal·lat una trentena d’actualitzacions al Sistema d’Entregues d’Agroalimentaris en l’any i tres mesos de funcionament del sistema. Les  actualitzacions instal·lades han estat centrades en termes de manteniment evolutiu i correctiu, fruit de la millora continua que es busca en projectes d'aquestes característiques amb impacte en tota la comunitat portuària.

Aquests canvis contemplen millores tant en l'ús de l'aplicació web com en l'aplicació mòbil dels conductors que permeten saber en quin moment han de recollir els seus lliuraments i així poder-se planificar. S'ha implementat també, la possibilitat d'integració des d'aplicacions de tercers que faciliten la implantació en l'operativa de les terminals o, també, les actualitzacions necessàries per fer front a les darreres vulnerabilitats que han afectat de manera global a sistemes informàtics de múltiples empreses.

Un sistema que segueix creixent

El SEA ha aconseguit reduir un dels principals problemes de trànsit i de congestió en el Port de Tarragona. L’anàlisi de dades, abans de la implementació del SEA, mostra que la mitjana de temps d’espera d’un conductor per fer la seva càrrega era de fins a 130 minuts. A hores d’ara, amb la implementació del SEA, s’ha aconseguit reduir en 50 minuts, de mitjana, aquesta espera.

Actualment el SEA és l’única eina per a poder operar i fer els lliuraments d’agroalimentaris al Port de Tarragona. Una eina que beneficia tota la cadena de subministrament.

Tot i aquest avenç, l’Autoritat Portuària de Tarragona segueix treballant per fer d’aquest sistema més potent, àgil i robust i d’aquesta forma ajudar als transportistes que dia a dia treballen en les seves instal·lacions.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona