El Port Tarragona present a Conferència Anual Short Sea de Bilbao 2021

El Port Tarragona present a Conferència Anual Short Sea de Bilbao 2021
15 Nov
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Aquest any s’hi ha analitzat la situació del transport intermodal de curta distància amb el compromís per una mobilitat sostenible i eficient

La trobada ha comptat amb més de 100 assistents i els representants del Port de Tarragona han aconseguit propera reunió anual es celebri a Tarragona

Organitzat per l'Associació de Promoció del Short Sea Shipping, el Port de Tarragona ha participat en la Conferència Anual Short Sea de Bilbao. La trobada anual d’aquest any ha ficat el focus en els efectes dels objectius derivats del Fit for 55, el Brexit i el paper que juga i pot jugar el Short Sea Shipping en la sostenibilitat i la digitalització.

Amb més de 100 assistents entre carregadors, operadors logístics, transportistes i diferents representants d’Autoritats Portuàries d’arreu de l’Estat, la conferència ha comptat amb quatre taules d'anàlisi sobre: "Cap a una cadena intermodal més sostenible", "Finançar projectes per al transport intel·ligent i sostenible", "Digitalitzar i automatitzar per guanyar eficiència i sostenibilitat en la cadena de transport" i "Lliçons apreses del Brexit. L'eficiència dels controls fronterers per a la promoció del TMCD".

El Port de Tarragona, com a soci i membre d’aquesta associació i gràcies a l’estratègia d’impuls del tràfic de càrrega general, ha aconseguit que la propera edició de la trobada anual de l'Associació de Promoció del Short Sea Shipping es celebri a Tarragona.

L’acte celebrat el passat 11 de novembre va comptar amb la presència de la presidenta SPC-Spain, Elena Seco; el president de l’Autoritat Portuària de Bilbao, Ricardo Barkala; el president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo; la Secretaria General de Transports del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Mª José Rallo; i el Sotsdirector Indústria del Govern Basc, Mikel Amundarain.

El Short Sea Shipping al Port de Tarragona

Al Port de Tarragona s’hi va iniciar al febrer d’aquest any un dels seus serveis més importants del Short Sea Shipping, la ruta ro-ro amb Turquia. Aquest servei intermodal uneix els ports de Tarragona i Izmir en només 2,5 dies, convertint-se en la connexió marítima més ràpida entre ambdós països.

Des del mes de febrer s’han mogut un total de 12.021 UTIs (Unitat de Transport Intermodal), les dades d’importació s’enfilen fins als 6.250 UTIs mentre que les d’exportació (Tarragona – Izmir) han estat de 5.771 UTIs.

El Short Sea Shipping podria suposar un important augment dels tràfics del Port de Tarragona a mitjà termini, a través d'un servei logístic molt sostenible que millora en tots els aspectes l'intercanvi més eficiència i més reducció de la petjada de carboni, com per exemple les connexions per ferrrocarril amb Anvers (Bèlgica) i Ludwigshafen (Alemanya).

Què és el Short Sea Shipping?

El Transport Marítim de Curta Distància (Short Sea Shipping, SSS) es defineix com el moviment de mercaderies i passatgers per mar entre ports situats en territori de la Unió Europea o entre aquests ports i ports situats a països no europeus amb una línia de costa als mars que envolten Europa.

En el cas de l’estat espanyol, per exemple, molts dels serveis de transport marítim entre les Illes Canàries i les Balears i la Península Ibèrica s'enquadren en el concepte europeu de transport marítim de curta distància i destaquen tant per la regularitat com per l'alta freqüència.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors