El Port Tarragona present a Conferència Anual Short Sea de Bilbao 2021

El Port Tarragona present a Conferència Anual Short Sea de Bilbao 2021
15 Nov
2021

Aquest any s’hi ha analitzat la situació del transport intermodal de curta distància amb el compromís per una mobilitat sostenible i eficient

La trobada ha comptat amb més de 100 assistents i els representants del Port de Tarragona han aconseguit propera reunió anual es celebri a Tarragona

Organitzat per l'Associació de Promoció del Short Sea Shipping, el Port de Tarragona ha participat en la Conferència Anual Short Sea de Bilbao. La trobada anual d’aquest any ha ficat el focus en els efectes dels objectius derivats del Fit for 55, el Brexit i el paper que juga i pot jugar el Short Sea Shipping en la sostenibilitat i la digitalització.

Amb més de 100 assistents entre carregadors, operadors logístics, transportistes i diferents representants d’Autoritats Portuàries d’arreu de l’Estat, la conferència ha comptat amb quatre taules d'anàlisi sobre: "Cap a una cadena intermodal més sostenible", "Finançar projectes per al transport intel·ligent i sostenible", "Digitalitzar i automatitzar per guanyar eficiència i sostenibilitat en la cadena de transport" i "Lliçons apreses del Brexit. L'eficiència dels controls fronterers per a la promoció del TMCD".

El Port de Tarragona, com a soci i membre d’aquesta associació i gràcies a l’estratègia d’impuls del tràfic de càrrega general, ha aconseguit que la propera edició de la trobada anual de l'Associació de Promoció del Short Sea Shipping es celebri a Tarragona.

L’acte celebrat el passat 11 de novembre va comptar amb la presència de la presidenta SPC-Spain, Elena Seco; el president de l’Autoritat Portuària de Bilbao, Ricardo Barkala; el president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo; la Secretaria General de Transports del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Mª José Rallo; i el Sotsdirector Indústria del Govern Basc, Mikel Amundarain.

El Short Sea Shipping al Port de Tarragona

Al Port de Tarragona s’hi va iniciar al febrer d’aquest any un dels seus serveis més importants del Short Sea Shipping, la ruta ro-ro amb Turquia. Aquest servei intermodal uneix els ports de Tarragona i Izmir en només 2,5 dies, convertint-se en la connexió marítima més ràpida entre ambdós països.

Des del mes de febrer s’han mogut un total de 12.021 UTIs (Unitat de Transport Intermodal), les dades d’importació s’enfilen fins als 6.250 UTIs mentre que les d’exportació (Tarragona – Izmir) han estat de 5.771 UTIs.

El Short Sea Shipping podria suposar un important augment dels tràfics del Port de Tarragona a mitjà termini, a través d'un servei logístic molt sostenible que millora en tots els aspectes l'intercanvi més eficiència i més reducció de la petjada de carboni, com per exemple les connexions per ferrrocarril amb Anvers (Bèlgica) i Ludwigshafen (Alemanya).

Què és el Short Sea Shipping?

El Transport Marítim de Curta Distància (Short Sea Shipping, SSS) es defineix com el moviment de mercaderies i passatgers per mar entre ports situats en territori de la Unió Europea o entre aquests ports i ports situats a països no europeus amb una línia de costa als mars que envolten Europa.

En el cas de l’estat espanyol, per exemple, molts dels serveis de transport marítim entre les Illes Canàries i les Balears i la Península Ibèrica s'enquadren en el concepte europeu de transport marítim de curta distància i destaquen tant per la regularitat com per l'alta freqüència.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona