El Port Tarragona present en II Fòrum Nacional Logistics Spain

El Port Tarragona present en II Fòrum Nacional Logistics Spain
05 Nov
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

'Logistics Spain' és una iniciativa per al desenvolupament i creixement del sector de la Logística i el Transport

L’Autoritat Portuària de Tarragona hi ha estat present per promocionar les connexions amb el centre de la península i l’Horitzó 2023

El Port de Tarragona, amb la seva directora comercial i de desenvolupament de negoci, Genoveva Climent, han estat presents en el II Fòrum Nacional Logistics Spain, iniciativa promoguda per CEOE-CEPYME Guadalajara, la Diputació Provincial, l'Ajuntament de Guadalajara i la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa.

Aquest fòrum ha estat un punt de trobada per als principals agents del sector logístic com són les diferents institucions públiques implicades, propietaris de sòl, operadors, cadena de subministrament, diferents empreses i emprenedors, proveïdors i transportistes.

Genoveva Climent va participar en la taula rodona titulada “Nous temps, nous espais”, i que va estar moderada per la delegada provincial d'Economia, Empreses i Ocupació a Guadalajara. També hi participaven el director nacional d'Indústria i Logística de CBRE , Alberto Larrazábal; el conseller delegat d'Hercesa i Hi Real Estate, Juan José Cercadillo; el country manager de Prologis, Cristian Oller i el conseller delegat de Pulsar Propierties, José María Alaña.

Els participants a la taula van coincidir en assenyalar que el sector logístic viu el millor moment de la seva història, en part, gràcies a l’auge del comerç electrònic que s’ha convertit en motor del canvi de la logística. Però Climent va anar un pas més enllà per assenyalar que "necessitem cadenes logístiques sostenibles en què el ferrocarril prengui més protagonisme", i destacant què “l'automatització és un element complementari a la mà d'obra, i en la importància de l'ús de la innovació per capturar dades i ser més eficients.

L'acte va estar presidit per la presidenta de CEOE-CEPYME Guadalajara, Marisol García, que va destacar alguns dels projectes on el Port de Tarragona hi és present com la futura PortTarragona Terminal Guadalajara – Marchamalo, l'alcalde de Guadalajara, Alberto Rojo i el president de la Diputació de Guadalajara, José Luis Vega. A l’acte també hi van assistir el director general d'Empreses de la Junta de Comunitats de Castella La Manxa, Javier Rosell,  i el president de les Corts de Castella La Manxa, Pablo Bellido.

PortTarragona Terminal, una realitat de l’Horitzó 2023

La futura terminal intermodal, que portarà per nom PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, s'estendrà al llarg de 150.000 m2. Aquesta nova infraestructura es complementarà amb la Terminal Intermodal La Boella, a Tarragona, i afavorirà el creixement dels tràfics intermodals ferrocarril-carretera i marítims.

La construcció d’aquesta nova plataforma logística va començar el passat mes de juny amb la construcció de la primera fase, la del moviment de terres, i està previst que finalitzi aquest any. De forma paral·lela i per evitar temps morts en la construcció ja s'està redactant el projecte ferroviari per desenvolupar-lo el 2022 de manera que a mitjans del 2023 estigui finalitzat.

Aquest projecte obre una finestra d'oportunitat per convertir el Port de Tarragona en una infraestructura de referència per a tot el centre de la Península. La ubicació d'aquest nou node logístic suposa un avanç per a Tarragona ja que es troba a només 70 quilòmetres de la capital de l'Estat, lloc de gran demanda de serveis logístics d'entrada i de sortida de mercaderies, però alhora situada fora de la zona de major congestió logística, actualment molt saturada.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona