El Port Tarragona present en II Fòrum Nacional Logistics Spain

El Port Tarragona present en II Fòrum Nacional Logistics Spain
05 Nov
2021

'Logistics Spain' és una iniciativa per al desenvolupament i creixement del sector de la Logística i el Transport

L’Autoritat Portuària de Tarragona hi ha estat present per promocionar les connexions amb el centre de la península i l’Horitzó 2023

El Port de Tarragona, amb la seva directora comercial i de desenvolupament de negoci, Genoveva Climent, han estat presents en el II Fòrum Nacional Logistics Spain, iniciativa promoguda per CEOE-CEPYME Guadalajara, la Diputació Provincial, l'Ajuntament de Guadalajara i la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa.

Aquest fòrum ha estat un punt de trobada per als principals agents del sector logístic com són les diferents institucions públiques implicades, propietaris de sòl, operadors, cadena de subministrament, diferents empreses i emprenedors, proveïdors i transportistes.

Genoveva Climent va participar en la taula rodona titulada “Nous temps, nous espais”, i que va estar moderada per la delegada provincial d'Economia, Empreses i Ocupació a Guadalajara. També hi participaven el director nacional d'Indústria i Logística de CBRE , Alberto Larrazábal; el conseller delegat d'Hercesa i Hi Real Estate, Juan José Cercadillo; el country manager de Prologis, Cristian Oller i el conseller delegat de Pulsar Propierties, José María Alaña.

Els participants a la taula van coincidir en assenyalar que el sector logístic viu el millor moment de la seva història, en part, gràcies a l’auge del comerç electrònic que s’ha convertit en motor del canvi de la logística. Però Climent va anar un pas més enllà per assenyalar que "necessitem cadenes logístiques sostenibles en què el ferrocarril prengui més protagonisme", i destacant què “l'automatització és un element complementari a la mà d'obra, i en la importància de l'ús de la innovació per capturar dades i ser més eficients.

L'acte va estar presidit per la presidenta de CEOE-CEPYME Guadalajara, Marisol García, que va destacar alguns dels projectes on el Port de Tarragona hi és present com la futura PortTarragona Terminal Guadalajara – Marchamalo, l'alcalde de Guadalajara, Alberto Rojo i el president de la Diputació de Guadalajara, José Luis Vega. A l’acte també hi van assistir el director general d'Empreses de la Junta de Comunitats de Castella La Manxa, Javier Rosell,  i el president de les Corts de Castella La Manxa, Pablo Bellido.

PortTarragona Terminal, una realitat de l’Horitzó 2023

La futura terminal intermodal, que portarà per nom PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, s'estendrà al llarg de 150.000 m2. Aquesta nova infraestructura es complementarà amb la Terminal Intermodal La Boella, a Tarragona, i afavorirà el creixement dels tràfics intermodals ferrocarril-carretera i marítims.

La construcció d’aquesta nova plataforma logística va començar el passat mes de juny amb la construcció de la primera fase, la del moviment de terres, i està previst que finalitzi aquest any. De forma paral·lela i per evitar temps morts en la construcció ja s'està redactant el projecte ferroviari per desenvolupar-lo el 2022 de manera que a mitjans del 2023 estigui finalitzat.

Aquest projecte obre una finestra d'oportunitat per convertir el Port de Tarragona en una infraestructura de referència per a tot el centre de la Península. La ubicació d'aquest nou node logístic suposa un avanç per a Tarragona ja que es troba a només 70 quilòmetres de la capital de l'Estat, lloc de gran demanda de serveis logístics d'entrada i de sortida de mercaderies, però alhora situada fora de la zona de major congestió logística, actualment molt saturada.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors