El Port de Tarragona supera els 23 milions de tones fins al setembre amb un increment del 22%

El Port de Tarragona supera els 23 milions de tones fins al setembre amb un increment del 22%
21 Oct
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El tràfic marítim durant el mes de setembre ha estat de 2,73 milions de tones, un 7,5% superior al mateix mes de l'any 2020

El tràfic de productes siderúrgics continua marcant xifres record en la sèrie històrica

Tarragona és el port que més creix del grup del 10 primers del rànquing estatal

El Port de Tarragona segueix una clara tendència positiva creixent un 22,1% fins al setembre de 2021. Durant el novè mes de l’any han passat pels molls tarragonins 2,73 milions de tones el que significa un increment del 7,5% comparat amb el mateix mes de l'any anterior.  

El tràfic de productes siderúrgics manté el seu fort creixement multiplicant per 5 el moviment de mercaderies al setembre i per 2,5 les dades acumulades del gener a setembre. Amb aquestes dades continua marcant xifres record en la sèrie històrica. Consolidant l’efecte tractor dels últims mesos, el tràfic de productes siderúrgics ha generat que la mercaderia general convencional també obtingui màxims històrics arribant a 1.365.386 tones fins al 30 de setembre.

Els productes químics són un altra mercaderia que obté xifres record en les dades de la sèrie històrica. Entre gener i setembre s’han mogut a les dàrsenes tarragonines 1.817.124 de tones d’aquest tipus de productes.

Entre l’acumulat de gener a setembre el Port de Tarragona mostra dades positives en tots els segments de tràfics. Els líquids a doll encapçalen les xifres absolutes amb 16.065.744 tones mogudes i un augment del 20% respecte 2020, mentre que els sòlids a lloure acumulen un total de 5.342.995 tones i un augment del 22,5%.

Liderant el creixement

En el rànquing de principals països amb activitat amb el Port de Tarragona destaca en primer lloc Líbia, el seu principal tràfic és en els líquids a doll, Rússia és la segona del rànquing amb activitat compartida entre sòlids i líquids a lloure. En aquesta llista segueixen països com Algèria, Itàlia, Nigèria i els Estats Units d’Amèrica.  

Les escales mensuals de vaixells al Port de Tarragona han marcat xifra rècord, superant tots els mesos anteriors d’entre 2020 i 2021 amb 229 escales. En total les escales de vaixells en els molls tarragonins han augmentat en un 25,8% durant el mes de setembre en comparació el mateix període de 2020.

El Port de Tarragona és el port que més creix d’entre els deu primers ports que més tràfics mouen de tot l’estat. Fins al mes d’agost el creixement de Tarragona va ser del 24,3%.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona