El Port de Tarragona supera els 23 milions de tones fins al setembre amb un increment del 22%

El Port de Tarragona supera els 23 milions de tones fins al setembre amb un increment del 22%
21 Oct
2021

El tràfic marítim durant el mes de setembre ha estat de 2,73 milions de tones, un 7,5% superior al mateix mes de l'any 2020

El tràfic de productes siderúrgics continua marcant xifres record en la sèrie històrica

Tarragona és el port que més creix del grup del 10 primers del rànquing estatal

El Port de Tarragona segueix una clara tendència positiva creixent un 22,1% fins al setembre de 2021. Durant el novè mes de l’any han passat pels molls tarragonins 2,73 milions de tones el que significa un increment del 7,5% comparat amb el mateix mes de l'any anterior.  

El tràfic de productes siderúrgics manté el seu fort creixement multiplicant per 5 el moviment de mercaderies al setembre i per 2,5 les dades acumulades del gener a setembre. Amb aquestes dades continua marcant xifres record en la sèrie històrica. Consolidant l’efecte tractor dels últims mesos, el tràfic de productes siderúrgics ha generat que la mercaderia general convencional també obtingui màxims històrics arribant a 1.365.386 tones fins al 30 de setembre.

Els productes químics són un altra mercaderia que obté xifres record en les dades de la sèrie històrica. Entre gener i setembre s’han mogut a les dàrsenes tarragonines 1.817.124 de tones d’aquest tipus de productes.

Entre l’acumulat de gener a setembre el Port de Tarragona mostra dades positives en tots els segments de tràfics. Els líquids a doll encapçalen les xifres absolutes amb 16.065.744 tones mogudes i un augment del 20% respecte 2020, mentre que els sòlids a lloure acumulen un total de 5.342.995 tones i un augment del 22,5%.

Liderant el creixement

En el rànquing de principals països amb activitat amb el Port de Tarragona destaca en primer lloc Líbia, el seu principal tràfic és en els líquids a doll, Rússia és la segona del rànquing amb activitat compartida entre sòlids i líquids a lloure. En aquesta llista segueixen països com Algèria, Itàlia, Nigèria i els Estats Units d’Amèrica.  

Les escales mensuals de vaixells al Port de Tarragona han marcat xifra rècord, superant tots els mesos anteriors d’entre 2020 i 2021 amb 229 escales. En total les escales de vaixells en els molls tarragonins han augmentat en un 25,8% durant el mes de setembre en comparació el mateix període de 2020.

El Port de Tarragona és el port que més creix d’entre els deu primers ports que més tràfics mouen de tot l’estat. Fins al mes d’agost el creixement de Tarragona va ser del 24,3%.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona