El Port de Tarragona ofereix una setmana d’activitats vinculades a la mar dins de la celebració del Dia Marítim Mundial

El Port de Tarragona ofereix una setmana d’activitats vinculades a la mar dins de la celebració del Dia Marítim Mundial
27 Sep
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Sons de Mar, un espectacle familiar amb caràcter mariner al Teatret del Serrallo

L’Arxiu estrena una nova activitat teatralitzada amb la figura de l’enginyer Saturnino Bellido

El Museu del Port ens donarà a conèixer el Serrallo des d’una vessant literària per petits i grans

El dia Mundial Marítim és un dia oficial de les Nacions Unides que des de l’any 1980 se celebra cada quart dijous del mes de setembre. Aquesta efemèride té com a objectiu valorar la importància del transport marítim i retre homenatge a les persones que dediquen la seva vida a aquest propòsit.

Aquest 2021 el lema del Dia Mundial Marítim és ‘La gent del mar: al cor del futur del transport marítim’. S’ha escollit aquest lema per posar en valor la tasca de les persones que es dediquen al transport marítim i que han estat peça fonamental durant la pandèmia de la Covid19 en el subministrament de productes sanitaris, alimentaris i de primera necessitat, així com de la cadena logística en general.

D’aquesta manera, el Port de Tarragona un any més ha preparat tot un seguit d’activitats culturals per apropar aquest dia a la ciutadania. Els diferents espais culturals del Port com són el Teatret del Serrallo, el Museu i l’Arxiu del Port han dissenyat diferents activitats per donar a conèixer la mar entre la gent.

Sons de mar al Teatret del Serrallo

El Teatret del Serrallo, continuant amb la seva aposta familiar i cultural, ha preparat una activitat amb caràcter mariner pel diumenge dia 3 d'octubre a les 11 hores. Sons de mar és un espectacle que combina la narració de contes amb temàtica marina i música. Es podrà gaudir de la història del peix irisat, el cranc ermità o la balena poruga, tot amanit amb el so dels caragols de mar, les petxines gegants, el xilòfon d’aigua o l’acordió.

Amb una durada aproximada de 40 minuts està adreçat per tots el públics (recomanat de 3 a 8 anys). Aquesta activitat tindrà aforament limitat amb invitacions a entradium.com.

L’Arxiu del Port estrena personatge teatralitzat

Durant el primer cap de setmana d’octubre i amb motiu del Dia Marítim Mundial l’Arxiu del Port estrenarà una nova activitat teatralitzada amb la figura de l’enginyer Saturnino Bellido.

Aquesta activitat pretén acostar al públic la valuosa aportació que aquest enginyer portuari del segle XIX va fer a Tarragona amb obres, com el Moll de Costa, que van donar forma al Port que tenim avui en dia.

El públic assistent serà convidat a fer un viatge al segle XIX, època en què Bellido va dirigir les obres al Port de Tarragona, i viuran de primera mà l’enfrontament que va tenir amb les companyies ferroviàries. També coneixerà la seva faceta de cronista i d’acèrrim defensor de l’abolició del presidi, els presos del qual durant gairebé un segle van treballar en les obres portuàries.

Amb aquesta nova activitat teatralitzada, que anirà a càrrec d’Auriga Serveis Culturals, ja seran tres els personatges que ajudin a difondre la història portuària i de l’Arxiu a la ciutadania: el capità Apodaca, la senyora Castellarnau i l’enginyer Bellido.

L’activitat té una durada aproximada d’una hora, és gratuïta, amb aforament limitat i es desenvolupa en espais exteriors com la plaça dels Carros (davant edifici de l’Arxiu), pedrera i Moll de Costa.

Es faran dues sessions diferents que tindran lloc el dissabte 2 d’octubre a les 18 h i diumenge 3 d’octubre a les 12 del migdia. Per a reservar és imprescindible enviar un correu a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Contacontes al Museu del Port i ruta literària pel Serrallo

El Museu del Port també se suma en aquesta celebració amb dues activitats. D’una banda ‘El Serrallo un lloc de conte’ és un acte organitzat conjuntament entre el Museu del Port i la Biblioteca Municipal de Tarragona i que aproparà al públic infantil un dels contes de la col·lecció Petit Museu, una col·lecció nascuda amb l’objectiu de recuperar el patrimoni immaterial del Serrallo. La posada en escena serà a les instal·lacions del Museu del Port de Tarragona i anirà a càrrec de la bibliotecària infantil de la BPT Imma Pujol.

Aquesta activitat se celebrarà el proper 30 de setembre a les 18 hores i cal reserva prèvia a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

La segona activitat organitzada pel Museu del Port és la visita al Serrallo des d’una perspectiva literària: ‘El Serrallo vist pels escriptors. Una ruta literària’. Es recorreran els carrers del barri mariner de Tarragona tot escoltant els textos escollits d’alguns autors tarragonins com Josep Pin i Soler, Artur Bladé o Jordi Tiñena, i d’altres autors de renom com Olga Xirinacs, Josep Pla, Carlos Barral o Ignasi Revés.

Durant aquesta activitat es vol posar en valor el patrimoni vinculat amb la mar i el Port, ressaltant alguns apunts etnogràfics i literatura en forma de lectura en veu alta. Amb la selecció dels textos es busca que els autors transmetin les singularitats del Serrallo, els records personals del que allí han viscut o reconèixer els escenaris que han utilitzat per les seves narracions. Hi trobareu historiadors, novel·listes i poetes; cadascun amb la seva pròpia veu. Serà el dissabte, 2 d'octubre a les 12h, amb reserva prèvia i aforament limitat. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona