El Port de Tarragona ofereix una setmana d’activitats vinculades a la mar dins de la celebració del Dia Marítim Mundial

El Port de Tarragona ofereix una setmana d’activitats vinculades a la mar dins de la celebració del Dia Marítim Mundial
27 Set
2021

Sons de Mar, un espectacle familiar amb caràcter mariner al Teatret del Serrallo

L’Arxiu estrena una nova activitat teatralitzada amb la figura de l’enginyer Saturnino Bellido

El Museu del Port ens donarà a conèixer el Serrallo des d’una vessant literària per petits i grans

El dia Mundial Marítim és un dia oficial de les Nacions Unides que des de l’any 1980 se celebra cada quart dijous del mes de setembre. Aquesta efemèride té com a objectiu valorar la importància del transport marítim i retre homenatge a les persones que dediquen la seva vida a aquest propòsit.

Aquest 2021 el lema del Dia Mundial Marítim és ‘La gent del mar: al cor del futur del transport marítim’. S’ha escollit aquest lema per posar en valor la tasca de les persones que es dediquen al transport marítim i que han estat peça fonamental durant la pandèmia de la Covid19 en el subministrament de productes sanitaris, alimentaris i de primera necessitat, així com de la cadena logística en general.

D’aquesta manera, el Port de Tarragona un any més ha preparat tot un seguit d’activitats culturals per apropar aquest dia a la ciutadania. Els diferents espais culturals del Port com són el Teatret del Serrallo, el Museu i l’Arxiu del Port han dissenyat diferents activitats per donar a conèixer la mar entre la gent.

Sons de mar al Teatret del Serrallo

El Teatret del Serrallo, continuant amb la seva aposta familiar i cultural, ha preparat una activitat amb caràcter mariner pel diumenge dia 3 d'octubre a les 11 hores. Sons de mar és un espectacle que combina la narració de contes amb temàtica marina i música. Es podrà gaudir de la història del peix irisat, el cranc ermità o la balena poruga, tot amanit amb el so dels caragols de mar, les petxines gegants, el xilòfon d’aigua o l’acordió.

Amb una durada aproximada de 40 minuts està adreçat per tots el públics (recomanat de 3 a 8 anys). Aquesta activitat tindrà aforament limitat amb invitacions a entradium.com.

L’Arxiu del Port estrena personatge teatralitzat

Durant el primer cap de setmana d’octubre i amb motiu del Dia Marítim Mundial l’Arxiu del Port estrenarà una nova activitat teatralitzada amb la figura de l’enginyer Saturnino Bellido.

Aquesta activitat pretén acostar al públic la valuosa aportació que aquest enginyer portuari del segle XIX va fer a Tarragona amb obres, com el Moll de Costa, que van donar forma al Port que tenim avui en dia.

El públic assistent serà convidat a fer un viatge al segle XIX, època en què Bellido va dirigir les obres al Port de Tarragona, i viuran de primera mà l’enfrontament que va tenir amb les companyies ferroviàries. També coneixerà la seva faceta de cronista i d’acèrrim defensor de l’abolició del presidi, els presos del qual durant gairebé un segle van treballar en les obres portuàries.

Amb aquesta nova activitat teatralitzada, que anirà a càrrec d’Auriga Serveis Culturals, ja seran tres els personatges que ajudin a difondre la història portuària i de l’Arxiu a la ciutadania: el capità Apodaca, la senyora Castellarnau i l’enginyer Bellido.

L’activitat té una durada aproximada d’una hora, és gratuïta, amb aforament limitat i es desenvolupa en espais exteriors com la plaça dels Carros (davant edifici de l’Arxiu), pedrera i Moll de Costa.

Es faran dues sessions diferents que tindran lloc el dissabte 2 d’octubre a les 18 h i diumenge 3 d’octubre a les 12 del migdia. Per a reservar és imprescindible enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Contacontes al Museu del Port i ruta literària pel Serrallo

El Museu del Port també se suma en aquesta celebració amb dues activitats. D’una banda ‘El Serrallo un lloc de conte’ és un acte organitzat conjuntament entre el Museu del Port i la Biblioteca Municipal de Tarragona i que aproparà al públic infantil un dels contes de la col·lecció Petit Museu, una col·lecció nascuda amb l’objectiu de recuperar el patrimoni immaterial del Serrallo. La posada en escena serà a les instal·lacions del Museu del Port de Tarragona i anirà a càrrec de la bibliotecària infantil de la BPT Imma Pujol.

Aquesta activitat se celebrarà el proper 30 de setembre a les 18 hores i cal reserva prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .

La segona activitat organitzada pel Museu del Port és la visita al Serrallo des d’una perspectiva literària: ‘El Serrallo vist pels escriptors. Una ruta literària’. Es recorreran els carrers del barri mariner de Tarragona tot escoltant els textos escollits d’alguns autors tarragonins com Josep Pin i Soler, Artur Bladé o Jordi Tiñena, i d’altres autors de renom com Olga Xirinacs, Josep Pla, Carlos Barral o Ignasi Revés.

Durant aquesta activitat es vol posar en valor el patrimoni vinculat amb la mar i el Port, ressaltant alguns apunts etnogràfics i literatura en forma de lectura en veu alta. Amb la selecció dels textos es busca que els autors transmetin les singularitats del Serrallo, els records personals del que allí han viscut o reconèixer els escenaris que han utilitzat per les seves narracions. Hi trobareu historiadors, novel·listes i poetes; cadascun amb la seva pròpia veu. Serà el dissabte, 2 d'octubre a les 12h, amb reserva prèvia i aforament limitat. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors