El Port Tarragona registra un mes d’agost extraordinari

El Port Tarragona registra un mes d’agost extraordinari
20 Sep
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Mou 2,91 milions de tones, un 44% superior a les del mes d'agost del 2020

Se situa en nivells similars al mes d'agost del 2019

Les dades dels darrers dotze mesos ja acumulen 30,36 milions de tones

El tràfic de mercaderies al Port de Tarragona segueix traçant una línia ascendent, creixent un 44,1% durant l’agost en comparació amb el mateix període del 2020. Durant els vuit primers mesos de l’any han passat 20,41 milions de tones per les dàrsenes tarragonines, un 24,3% més que en el 2020. I, en els darrers dotze mesos, ja acumula 30,36 milions de tones.

El Port de Tarragona ha marcat una recuperació de tràfics importants en la seva estructura de mercaderies com és el cas dels productes energètics, petrolífers i agroalimentaris, també els productes siderúrgics amb nous tràfics que a la vegada han comportat l'increment de la mercaderia general assolint en ambdós casos  records d'activitat al Port de Tarragona.

En el tràfic de Càrrega General el Port de Tarragona ja millora els nivells d’abans de la pandèmia amb un increment del 24,36% en l’acumulat respecte 2019. El bon comportament de les mercaderies conteneritzades és resultat de la nova aposta realitzada des de fa uns mesos per l’Autoritat Portuària de Tarragona en aquest tipus de tràfic. Així, en el cas del moviment de contenidors, s'ha assolit un creixement del 48,5% respecte l’agost de 2020. Pel que fa a l’acumulat, durant els vuit primers mesos de l’any, l’increment ha estat d’un 14,7%.

Tendència positiva generalitzada

Pel que fa al tràfic de líquids a doll fins a l'agost s'han mogut 14,2 milions de tones, xifra que suposa un increment del 20,2% respecte a l'any anterior, quan es van manipular 11,8 milions de tones.

Entre gener i agost, el Port de Tarragona té dades positives en pràcticament tots els tràfics. D’aquesta manera, el tràfic de productes agroalimentaris creix un 19,9% i passa ja la barrera de les 3 milions de tones; els productes químics viuen un augment del 40,7% amb 1,6 milions de tones mogudes; mentre que els productes siderometal·lúrgics viuen un augment del 132,8%. Una excepció és el tràfic de vehicles que ha baixat en 2.000 unitats aquest mes d’agost, però que en l’acumulat continua creixent un 16,3% en comparació amb l’any passat.

Per trobar un major moviment mensual de mercaderies general ens hem de remuntar fins al mes de maig del 2019 on es van moure 3,01 milions de tones.

Més xifres positives

En el rànquing de principals països amb activitat amb el Port de Tarragona destaca l’entrada del Brasil amb un pes del 3,3% sobre el total del tràfic marítim. La llista la segueixen encapçalant Líbia, amb un pes del 9,4%, Algèria (7,2%) i Rússia (7%). El top 10 el completen – per ordre descendent- Nigèria (6,1%), Itàlia (6%), els Estats Units d’Amèrica (5,8%), Turquia  (4,1%), l’esmentat Brasil i Guinea Equatorial amb un pes del 3,3%.

Les escales mensuals de vaixells al Port de Tarragona han marcat de nou una xifra rècord, igualant la registrada al març, amb 223 escales. En total les escales de vaixells en els molls tarragonins han augmentat en un 30% durant el mes d’agost en comparació el mateix període de 2020.

La tendència en el moviment d’entrades i sortides de vehicles al Port de Tarragona segueix també una trajectòria positiva. Durant el mes d’agost han entrat i sortit de les instal·lacions portuàries tarragonines 172.073 vehicles, un 9,9% més que en el mateix període de 2020, mentre que en l’acumulat s’hi ha comptabilitzat ja 1.439.261 vehicles, el que suposa un 9,7% més.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors