El Port Tarragona registra un mes d’agost extraordinari

El Port Tarragona registra un mes d’agost extraordinari
20 Set
2021

Mou 2,91 milions de tones, un 44% superior a les del mes d'agost del 2020

Se situa en nivells similars al mes d'agost del 2019

Les dades dels darrers dotze mesos ja acumulen 30,36 milions de tones

El tràfic de mercaderies al Port de Tarragona segueix traçant una línia ascendent, creixent un 44,1% durant l’agost en comparació amb el mateix període del 2020. Durant els vuit primers mesos de l’any han passat 20,41 milions de tones per les dàrsenes tarragonines, un 24,3% més que en el 2020. I, en els darrers dotze mesos, ja acumula 30,36 milions de tones.

El Port de Tarragona ha marcat una recuperació de tràfics importants en la seva estructura de mercaderies com és el cas dels productes energètics, petrolífers i agroalimentaris, també els productes siderúrgics amb nous tràfics que a la vegada han comportat l'increment de la mercaderia general assolint en ambdós casos  records d'activitat al Port de Tarragona.

En el tràfic de Càrrega General el Port de Tarragona ja millora els nivells d’abans de la pandèmia amb un increment del 24,36% en l’acumulat respecte 2019. El bon comportament de les mercaderies conteneritzades és resultat de la nova aposta realitzada des de fa uns mesos per l’Autoritat Portuària de Tarragona en aquest tipus de tràfic. Així, en el cas del moviment de contenidors, s'ha assolit un creixement del 48,5% respecte l’agost de 2020. Pel que fa a l’acumulat, durant els vuit primers mesos de l’any, l’increment ha estat d’un 14,7%.

Tendència positiva generalitzada

Pel que fa al tràfic de líquids a doll fins a l'agost s'han mogut 14,2 milions de tones, xifra que suposa un increment del 20,2% respecte a l'any anterior, quan es van manipular 11,8 milions de tones.

Entre gener i agost, el Port de Tarragona té dades positives en pràcticament tots els tràfics. D’aquesta manera, el tràfic de productes agroalimentaris creix un 19,9% i passa ja la barrera de les 3 milions de tones; els productes químics viuen un augment del 40,7% amb 1,6 milions de tones mogudes; mentre que els productes siderometal·lúrgics viuen un augment del 132,8%. Una excepció és el tràfic de vehicles que ha baixat en 2.000 unitats aquest mes d’agost, però que en l’acumulat continua creixent un 16,3% en comparació amb l’any passat.

Per trobar un major moviment mensual de mercaderies general ens hem de remuntar fins al mes de maig del 2019 on es van moure 3,01 milions de tones.

Més xifres positives

En el rànquing de principals països amb activitat amb el Port de Tarragona destaca l’entrada del Brasil amb un pes del 3,3% sobre el total del tràfic marítim. La llista la segueixen encapçalant Líbia, amb un pes del 9,4%, Algèria (7,2%) i Rússia (7%). El top 10 el completen – per ordre descendent- Nigèria (6,1%), Itàlia (6%), els Estats Units d’Amèrica (5,8%), Turquia  (4,1%), l’esmentat Brasil i Guinea Equatorial amb un pes del 3,3%.

Les escales mensuals de vaixells al Port de Tarragona han marcat de nou una xifra rècord, igualant la registrada al març, amb 223 escales. En total les escales de vaixells en els molls tarragonins han augmentat en un 30% durant el mes d’agost en comparació el mateix període de 2020.

La tendència en el moviment d’entrades i sortides de vehicles al Port de Tarragona segueix també una trajectòria positiva. Durant el mes d’agost han entrat i sortit de les instal·lacions portuàries tarragonines 172.073 vehicles, un 9,9% més que en el mateix període de 2020, mentre que en l’acumulat s’hi ha comptabilitzat ja 1.439.261 vehicles, el que suposa un 9,7% més.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona