La Policia Portuària del Port de Tarragona incorpora el model visual internacional ‘Battenberg’ als seus vehicles

La Policia Portuària del Port de Tarragona incorpora el model visual internacional ‘Battenberg’ als seus vehicles
28 Jul
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Es tracta d’un patró europeu amb colors d’alta visibilitat per a vehicles de serveis d’emergències com policia i bombers.

El Port ha reforçat aquest disseny als vehicles del seu cos policial i a l’ambulància que treballa dins del recinte portuari

Aquest patró es caracteritza per tenir un alt impacte visual immediat amb l’objectiu de permetre una millor identificació i localització dels serveis d’emergències

La Policia Portuària del Port de Tarragona ha reforçat i millorat la retolació de la seva flota de vehicles amb el model de visualització internacional ‘Battenberg’. Aquest disseny és la forma de denominar el patró, en forma d’escaquer de colors d’alta visibilitat utilitzant principalment als laterals dels vehicles de serveis d’emergències, com policies i bombers. El Port Tarragona també ha millorat aquest disseny en l’ambulància que treballa dins del recinte portuari.

La Policia Portuària de Tarragona reforça aquest disseny internacional amb la voluntat de treballar per a la comunitat reforçant la seguretat, la protecció i la sostenibilitat al Port Tarragona. Els vehicles de la Policia Portuària del Port Tarragona, que ja havien incorporat aquest tipus de retolació fa uns anys, han estat redissenyats amb un arlequinat groc i blau que permet una alta visibilitat en un entorn industrial i amb un alt nivell de trànsit rodat, com és el portuari.

Això permetrà augmentar la seguretat de les persones que formen el cos policial i de les persones de la comunitat portuària que treballa a peu de moll, així com totes aquelles persones visitants del recinte portuari tarragoní. Aquest disseny també facilita per a la tripulació dels vaixells un senyal inequívoc de la presència policial i en facilita l’accés en cas de necessitar assistència.

Trajectòria del patró ‘Battenberg’

El model visual ‘Battenberg’ és un patró que en els darrers anys també han adoptat altres ports estatals com Santander, Cartagena o Alacant, fet que està permetent una certa harmonització en la identificació del cos policial del sistema general de ports, a través d’una retolació que segueix una normativa, unes bases, unes mides i uns manuals d’adequació generals per a tothom.

El sistema ‘Battenberg’ es va desenvolupar en la branca d’investigació de la policia del Regne Unit a la dècada dels noranta, a causa del gran volum d’accidents en els quals es veien involucrats vehicles policials per la seva baixa visibilitat. El disseny es compon d’una alternança de rectangles o quadrats reflectants i absorbents a la llum, creant de forma molt ràpida un impacte visual per a qui veu el vehicle i, així permetent la seva localització immediatament.

L’estudi revela una visibilitat de fins a 500 metres i cal remarcar que és un sistema de gran utilització a les agències i serveis d’emergències del Regne Unit, tot i que s’ha estès a diversos països europeus, a Nova Zelanda i Hong Kong.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona