La Policia Portuària del Port de Tarragona incorpora el model visual internacional ‘Battenberg’ als seus vehicles

La Policia Portuària del Port de Tarragona incorpora el model visual internacional ‘Battenberg’ als seus vehicles
28 Jul
2021

Es tracta d’un patró europeu amb colors d’alta visibilitat per a vehicles de serveis d’emergències com policia i bombers.

El Port ha reforçat aquest disseny als vehicles del seu cos policial i a l’ambulància que treballa dins del recinte portuari

Aquest patró es caracteritza per tenir un alt impacte visual immediat amb l’objectiu de permetre una millor identificació i localització dels serveis d’emergències

La Policia Portuària del Port de Tarragona ha reforçat i millorat la retolació de la seva flota de vehicles amb el model de visualització internacional ‘Battenberg’. Aquest disseny és la forma de denominar el patró, en forma d’escaquer de colors d’alta visibilitat utilitzant principalment als laterals dels vehicles de serveis d’emergències, com policies i bombers. El Port Tarragona també ha millorat aquest disseny en l’ambulància que treballa dins del recinte portuari.

La Policia Portuària de Tarragona reforça aquest disseny internacional amb la voluntat de treballar per a la comunitat reforçant la seguretat, la protecció i la sostenibilitat al Port Tarragona. Els vehicles de la Policia Portuària del Port Tarragona, que ja havien incorporat aquest tipus de retolació fa uns anys, han estat redissenyats amb un arlequinat groc i blau que permet una alta visibilitat en un entorn industrial i amb un alt nivell de trànsit rodat, com és el portuari.

Això permetrà augmentar la seguretat de les persones que formen el cos policial i de les persones de la comunitat portuària que treballa a peu de moll, així com totes aquelles persones visitants del recinte portuari tarragoní. Aquest disseny també facilita per a la tripulació dels vaixells un senyal inequívoc de la presència policial i en facilita l’accés en cas de necessitar assistència.

Trajectòria del patró ‘Battenberg’

El model visual ‘Battenberg’ és un patró que en els darrers anys també han adoptat altres ports estatals com Santander, Cartagena o Alacant, fet que està permetent una certa harmonització en la identificació del cos policial del sistema general de ports, a través d’una retolació que segueix una normativa, unes bases, unes mides i uns manuals d’adequació generals per a tothom.

El sistema ‘Battenberg’ es va desenvolupar en la branca d’investigació de la policia del Regne Unit a la dècada dels noranta, a causa del gran volum d’accidents en els quals es veien involucrats vehicles policials per la seva baixa visibilitat. El disseny es compon d’una alternança de rectangles o quadrats reflectants i absorbents a la llum, creant de forma molt ràpida un impacte visual per a qui veu el vehicle i, així permetent la seva localització immediatament.

L’estudi revela una visibilitat de fins a 500 metres i cal remarcar que és un sistema de gran utilització a les agències i serveis d’emergències del Regne Unit, tot i que s’ha estès a diversos països europeus, a Nova Zelanda i Hong Kong.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors