El Port dóna suport a la Confraria de Pescadors de Tarragona

El Port dóna suport a la Confraria de Pescadors de Tarragona
04 Jun
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L'APT es posiciona a favor de revisar la normativa per assegurar la viabilitat de l'activitat pesquera

L’Autoritat Portuària de Tarragona dóna suport a la Confraria de Pescadors de Tarragona en seu posicionament davant el nou pla de gestió que vol imposar Europa a la flota de pesca de la Mediterrània. Els pescadors denuncien que aquest nou pla de gestió de la Unió Europea, vigent des del gener del 2020, està minvant de forma gradual a la flota d'arrossegament del Mediterrani a causa de les restriccions a la jornada laboral, els dies feiners i les zones de pesca que regula.

Tot el sector pesquer de la Mediterrània pararà en bloc (arrossegament, encerclament i arts menors), a partir de les 11.30 d’avui divendres 4 de juny en tots els ports de la Mediterrània. Hi estan convocats mariners, armadors i representants dels ajuntaments i / o consellers de pesca per denunciar la situació i llegir un manifest de rebuig i sol·licitar a la Comissió Europea i a el Govern d'Espanya actuar per impedir l'extinció d'aquesta modalitat de pesca.

El Port de Tarragona “observa amb preocupació els problemes creixents que el sector de la pesca pateix en quests moments i es solidaritza amb les seves demandes de revisió de les reglamentacions aprovades per la UE per tal d'assegurar la viabilitat, present i futura, de l'activitat pesquera”.

L'APT considera que “en els darrers temps s’han anat acumulant les dificultats fins arribar al punt de posar en risc la viabilitat de les confraries de pescadors”. I explica que “aquesta situació límit és inadmissible i cal que les autoritats competents actuïn ràpidament per trobar les solucions adequades per garantir que els ciutadans podran seguir accedint als necessaris productes frescos del mar, pilar fonamental d’una dieta saludable”.

Per altra banda, explica que “l’activitat de la Confraria de Pescadors de Tarragona està associada des de sempre al Barri del Serrallo i al Port de Tarragona”. I en aquest sentit, l’APT “reitera el seu suport per ajudar a superar les dificultats que han portat als pescadors a fer una aturada complerta durant tot el dia d’avui”.

Una Confraria amb història

Tarragona compta amb una Llotja del Peix al barri pescador del Serrallo des de l’any 1928. Amb el pas del temps la Confraria ha canviat de denominació i d’ubicació per adaptar-se a les noves situacions i realitats. En els últims anys, el port pesquer de Tarragona s'ha consolidat com un dels ports més importants de Catalunya, estadísticament, la pesca es compartimenta en tres grans grups: peix, crustacis i mol·luscs. Atenent a les quantitats que s'obtenen de cada grup la gran majoria de pesca és de peix, el segon grups són els mol·luscs i el grup més petit és de crustacis. La flota pesquera del Port de Tarragona compta amb més de mig centenar d’embarcacions pesqueres.

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona