El Port dóna suport a la Confraria de Pescadors de Tarragona

El Port dóna suport a la Confraria de Pescadors de Tarragona
04 Jun
2021

L'APT es posiciona a favor de revisar la normativa per assegurar la viabilitat de l'activitat pesquera

L’Autoritat Portuària de Tarragona dóna suport a la Confraria de Pescadors de Tarragona en seu posicionament davant el nou pla de gestió que vol imposar Europa a la flota de pesca de la Mediterrània. Els pescadors denuncien que aquest nou pla de gestió de la Unió Europea, vigent des del gener del 2020, està minvant de forma gradual a la flota d'arrossegament del Mediterrani a causa de les restriccions a la jornada laboral, els dies feiners i les zones de pesca que regula.

Tot el sector pesquer de la Mediterrània pararà en bloc (arrossegament, encerclament i arts menors), a partir de les 11.30 d’avui divendres 4 de juny en tots els ports de la Mediterrània. Hi estan convocats mariners, armadors i representants dels ajuntaments i / o consellers de pesca per denunciar la situació i llegir un manifest de rebuig i sol·licitar a la Comissió Europea i a el Govern d'Espanya actuar per impedir l'extinció d'aquesta modalitat de pesca.

El Port de Tarragona “observa amb preocupació els problemes creixents que el sector de la pesca pateix en quests moments i es solidaritza amb les seves demandes de revisió de les reglamentacions aprovades per la UE per tal d'assegurar la viabilitat, present i futura, de l'activitat pesquera”.

L'APT considera que “en els darrers temps s’han anat acumulant les dificultats fins arribar al punt de posar en risc la viabilitat de les confraries de pescadors”. I explica que “aquesta situació límit és inadmissible i cal que les autoritats competents actuïn ràpidament per trobar les solucions adequades per garantir que els ciutadans podran seguir accedint als necessaris productes frescos del mar, pilar fonamental d’una dieta saludable”.

Per altra banda, explica que “l’activitat de la Confraria de Pescadors de Tarragona està associada des de sempre al Barri del Serrallo i al Port de Tarragona”. I en aquest sentit, l’APT “reitera el seu suport per ajudar a superar les dificultats que han portat als pescadors a fer una aturada complerta durant tot el dia d’avui”.

Una Confraria amb història

Tarragona compta amb una Llotja del Peix al barri pescador del Serrallo des de l’any 1928. Amb el pas del temps la Confraria ha canviat de denominació i d’ubicació per adaptar-se a les noves situacions i realitats. En els últims anys, el port pesquer de Tarragona s'ha consolidat com un dels ports més importants de Catalunya, estadísticament, la pesca es compartimenta en tres grans grups: peix, crustacis i mol·luscs. Atenent a les quantitats que s'obtenen de cada grup la gran majoria de pesca és de peix, el segon grups són els mol·luscs i el grup més petit és de crustacis. La flota pesquera del Port de Tarragona compta amb més de mig centenar d’embarcacions pesqueres.

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona