El Port Tarragona realitza l’operativa d’embarcament de 7 peces de Project Cargo amb destinació Bèlgica

El Port Tarragona realitza l’operativa d’embarcament de 7 peces de Project Cargo amb destinació Bèlgica
18 May
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El procediment de càrrega és de gran complexitat ha tingut una duració de tres dies

Schwartz-Hautmont ha estat l’empresa encarregada del muntatge de l’estructura i Bergé Marítima l’empresa estibadora que s’ha encarregat de l’operativa

Les instal·lacions del Port de Tarragona són òptimes per al tràfic de Project Cargo

Aquesta setmana s’està realitzant l’operativa d’embarcament per a l’exportació de 7 mòduls per a la indústria química amb destinació el Port d’Anvers, Bèlgica. La construcció realitzada per Schwartz-Hautmont ha utilitzat les instal·lacions del moll de Lleida per realitzar aquesta complexa operativa.

L’operativa s’està duent a terme en tres jornades diferents degut a la seva gran complexitat. Durant la primera jornada s’hi van carregar alguns dels elements auxiliars, durant la segona jornada es va dur a terme el gruix de l’operativa amb les peces més importants i durant la tercera jornada ha servit per concloure l’operativa amb els elements restants.  

Aquest projecte de planta petroquímica ha estat construïda de forma modular per ser transportats a Bèlgica per mar. La planta consta de 7 mòduls de 1600 tones i mesura 100 metres d'alçada. A les instal·lacions del Port de Tarragona es realitza el muntatge final de tots els elements fabricats pels diferents tallers i col·laboradors del projecte, en total hi han participat 18 empreses i més de 200 treballadors.

Liderat per Schwartz-Hautmont hi han col·laborat també diferents empreses com Comersa, Teyco, Aitub, Elevarent, Gruas Rigar, Comersa, Proalba i OCA. Schwartz-Hautmont és encarregada del muntatge i gestió d’aquests projectes dins del recinte portuari tarragoní, ja que compta amb una extensa experiència en el sector de la construcció d’estructures metàl·liques que requereixen una alta especialització.

L’empresa estibadora encarregada d’aquesta operativa ha estat Bergé Marítima. Per a la maniobra i els moviments de trasllat al costat del vaixell, s'han utilitzat diferents equips propulsats d’alta precisió com un Transport Modular Autopropulsat (SPMT) de 4a generació i que compta 24 eixos.

Tarragona, un port preparat per al Project Cargo

El Port de Tarragona compta amb unes condicions idònies per aquest tipus de tràfics, amb grans esplanades a l'aire lliure que faciliten l'embarcament directe des del moll, així com àmplies àrees operacionals i mà d’obra especialitzada. Tarragona compta amb unes condicions meteorològiques que permeten el treball en exteriors durant tot l’any i una important indústria auxiliar de Tarragona juntament amb el potent clúster petroquímic de la zona i de referència per al sud d’Europa.

El Port Tarragona té àrees operacionals amb una disponibilitat de 280.000 m2, rampes RO-RO i una excel·lent accessibilitat terrestre i ferroviària, que garanteix la logística de subministrament d'aquests tipus projectes.

El calat de 16 metres de fondària fa la resta, ja que permet l'atracada de vaixells especials preparats per a transportar grans càrregues, impossibles de traslladar amb vaixells de càrrega conteneritzada.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona