El Port Tarragona realitza l’operativa d’embarcament de 7 peces de Project Cargo amb destinació Bèlgica

El Port Tarragona realitza l’operativa d’embarcament de 7 peces de Project Cargo amb destinació Bèlgica
18 Maig
2021

El procediment de càrrega és de gran complexitat ha tingut una duració de tres dies

Schwartz-Hautmont ha estat l’empresa encarregada del muntatge de l’estructura i Bergé Marítima l’empresa estibadora que s’ha encarregat de l’operativa

Les instal·lacions del Port de Tarragona són òptimes per al tràfic de Project Cargo

Aquesta setmana s’està realitzant l’operativa d’embarcament per a l’exportació de 7 mòduls per a la indústria química amb destinació el Port d’Anvers, Bèlgica. La construcció realitzada per Schwartz-Hautmont ha utilitzat les instal·lacions del moll de Lleida per realitzar aquesta complexa operativa.

L’operativa s’està duent a terme en tres jornades diferents degut a la seva gran complexitat. Durant la primera jornada s’hi van carregar alguns dels elements auxiliars, durant la segona jornada es va dur a terme el gruix de l’operativa amb les peces més importants i durant la tercera jornada ha servit per concloure l’operativa amb els elements restants.  

Aquest projecte de planta petroquímica ha estat construïda de forma modular per ser transportats a Bèlgica per mar. La planta consta de 7 mòduls de 1600 tones i mesura 100 metres d'alçada. A les instal·lacions del Port de Tarragona es realitza el muntatge final de tots els elements fabricats pels diferents tallers i col·laboradors del projecte, en total hi han participat 18 empreses i més de 200 treballadors.

Liderat per Schwartz-Hautmont hi han col·laborat també diferents empreses com Comersa, Teyco, Aitub, Elevarent, Gruas Rigar, Comersa, Proalba i OCA. Schwartz-Hautmont és encarregada del muntatge i gestió d’aquests projectes dins del recinte portuari tarragoní, ja que compta amb una extensa experiència en el sector de la construcció d’estructures metàl·liques que requereixen una alta especialització.

L’empresa estibadora encarregada d’aquesta operativa ha estat Bergé Marítima. Per a la maniobra i els moviments de trasllat al costat del vaixell, s'han utilitzat diferents equips propulsats d’alta precisió com un Transport Modular Autopropulsat (SPMT) de 4a generació i que compta 24 eixos.

Tarragona, un port preparat per al Project Cargo

El Port de Tarragona compta amb unes condicions idònies per aquest tipus de tràfics, amb grans esplanades a l'aire lliure que faciliten l'embarcament directe des del moll, així com àmplies àrees operacionals i mà d’obra especialitzada. Tarragona compta amb unes condicions meteorològiques que permeten el treball en exteriors durant tot l’any i una important indústria auxiliar de Tarragona juntament amb el potent clúster petroquímic de la zona i de referència per al sud d’Europa.

El Port Tarragona té àrees operacionals amb una disponibilitat de 280.000 m2, rampes RO-RO i una excel·lent accessibilitat terrestre i ferroviària, que garanteix la logística de subministrament d'aquests tipus projectes.

El calat de 16 metres de fondària fa la resta, ja que permet l'atracada de vaixells especials preparats per a transportar grans càrregues, impossibles de traslladar amb vaixells de càrrega conteneritzada.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona