El Port Tarragona treballa en la reparació de la singular escultura contemporània ‘La NAO’ situada a l’entrada del nou edifici

El Port Tarragona treballa en la reparació de la singular escultura contemporània  ‘La NAO’ situada a l’entrada del nou edifici
17 May
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Es tracta d’un monument escultòric de l’any 1984 que representa l’essència de l’activitat portuària

Està format per onze peces de ciment armat alineades paral·lelament simulant les veles d’un vaixell

La Nao està catalogada dins del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i forma part de béns a protegir

El Port Tarragona treballa en la reparació i millora sobre la singular escultura situada a l’entrada del nou edifici, ‘La Nao’.

Es tracta d’un conjunt escultòric que data de l’any 1984 format per onze peces de ciment armat alineades paral·lelament simulant les veles d’un vaixell. És una obra de Jose Maria Jané i Juan Carlos García, i els treballs han reparat diverses patologies d’oxidació de l’armat interior de la peça de formigó i del mateix formigó exterior. Les tasques de millora del monument han finalitzat però, continuen amb la instal·lació d’un sistema de filtració d’aigua i d’impulsió de borbolls decoratius. El Port de Tarragona té previst acabar les tasques de reparació al voltant de mitjans de juliol de 2021.

Història de ‘La Nao’

Quan el 1980 es va bastir el nou edifici de serveis de l’antiga ‘Junta d’Obres del Port’, a l’esplanada de l’Escullera, va caldre urbanitzar tot l’entorn de l’immoble i es va pensar en situar una peça que representés en essència el significat d’un port.

En aquell moment, l’any 1984, es va obrir un concurs d’idees per a la construcció d’un monument al·legòric que representés en essència l’activitat portuària, un conjunt harmònicament estètic de línies avançades sense un significat en concret però que pogués transmetre el caràcter i l’ànima de què és el Port Tarragona.

Finalment la idea va sorgir i el monument vol recordar un vaixell de vela. Les peces de ciment armat s’alineen paral·lelament l’una amb l’altra damunt d’una base construïda amb pedres de basalt sobre una cavitat. El conjunt està catalogat dins del POUM (Pla d’ordenació urbanística municipal) i forma part del catàleg de béns a protegir.

Urbanització de l’entorn

El Port de Tarragona perfila un entorn agradable, sostenible i integrat a la façana marítima de Tarragona.

La plantació de gairebé 2.500 unitats de vegetació autòctona, la creació de la zona enjardinada al voltant del nou edifici seguint amb els criteris d’integració paisatgística, la implementació d’espècies vegetals amb criteris de xerojardineria , la instal·lació de reg d’aspersió i degoteig i la instal·lació elèctrica eficient i sostenible acaben de rematar la urbanització de l’entorn de la nova seu.

Amb la recuperació del monument ‘La Nao’ es culminen les tasques d’urbanització i modernització i, es fa un pas endavant, per salvaguardar l’essència arquitectònica i històrica, de l’edifici, i d’un monument que gairebé farà quaranta anys des de la seva creació.

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors