El Port Tarragona treballa en la reparació de la singular escultura contemporània ‘La NAO’ situada a l’entrada del nou edifici

El Port Tarragona treballa en la reparació de la singular escultura contemporània  ‘La NAO’ situada a l’entrada del nou edifici
17 May
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Es tracta d’un monument escultòric de l’any 1984 que representa l’essència de l’activitat portuària

Està format per onze peces de ciment armat alineades paral·lelament simulant les veles d’un vaixell

La Nao està catalogada dins del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i forma part de béns a protegir

El Port Tarragona treballa en la reparació i millora sobre la singular escultura situada a l’entrada del nou edifici, ‘La Nao’.

Es tracta d’un conjunt escultòric que data de l’any 1984 format per onze peces de ciment armat alineades paral·lelament simulant les veles d’un vaixell. És una obra de Jose Maria Jané i Juan Carlos García, i els treballs han reparat diverses patologies d’oxidació de l’armat interior de la peça de formigó i del mateix formigó exterior. Les tasques de millora del monument han finalitzat però, continuen amb la instal·lació d’un sistema de filtració d’aigua i d’impulsió de borbolls decoratius. El Port de Tarragona té previst acabar les tasques de reparació al voltant de mitjans de juliol de 2021.

Història de ‘La Nao’

Quan el 1980 es va bastir el nou edifici de serveis de l’antiga ‘Junta d’Obres del Port’, a l’esplanada de l’Escullera, va caldre urbanitzar tot l’entorn de l’immoble i es va pensar en situar una peça que representés en essència el significat d’un port.

En aquell moment, l’any 1984, es va obrir un concurs d’idees per a la construcció d’un monument al·legòric que representés en essència l’activitat portuària, un conjunt harmònicament estètic de línies avançades sense un significat en concret però que pogués transmetre el caràcter i l’ànima de què és el Port Tarragona.

Finalment la idea va sorgir i el monument vol recordar un vaixell de vela. Les peces de ciment armat s’alineen paral·lelament l’una amb l’altra damunt d’una base construïda amb pedres de basalt sobre una cavitat. El conjunt està catalogat dins del POUM (Pla d’ordenació urbanística municipal) i forma part del catàleg de béns a protegir.

Urbanització de l’entorn

El Port de Tarragona perfila un entorn agradable, sostenible i integrat a la façana marítima de Tarragona.

La plantació de gairebé 2.500 unitats de vegetació autòctona, la creació de la zona enjardinada al voltant del nou edifici seguint amb els criteris d’integració paisatgística, la implementació d’espècies vegetals amb criteris de xerojardineria , la instal·lació de reg d’aspersió i degoteig i la instal·lació elèctrica eficient i sostenible acaben de rematar la urbanització de l’entorn de la nova seu.

Amb la recuperació del monument ‘La Nao’ es culminen les tasques d’urbanització i modernització i, es fa un pas endavant, per salvaguardar l’essència arquitectònica i històrica, de l’edifici, i d’un monument que gairebé farà quaranta anys des de la seva creació.

 

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona