El Port Tarragona presenta la ruta Ro-Ro amb Turquia a l’AEQT

El Port Tarragona presenta la ruta Ro-Ro amb Turquia a l’AEQT
22 Apr
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La línia entre el Port de Tarragona i el Port d’Izmir ha mogut gairebé 3.000 UTIs

Tarragona és un dels principals hub logístics de producció, emmagatzematge i distribució de productes petroquímics del sud d’Europa

 

El Port de Tarragona ha presentat avui la ruta Ro-Ro amb Turquia als membres de l’Associació Empresarial Química de Tarragona. L’AEQT lidera el clúster químic de referència al sud d’Europa. Les empreses del sector químic son empreses potencials en l'ús d'aquest servei, degut a la seva relació comercial amb Turquia

Catalunya, i en especial l’àrea del Camp de Tarragona, són un dels principals hub logístics de producció, emmagatzematge i distribució de productes petroquímics del sud d’Europa. La situació estratègica i les infraestructures avançades permeten respondre a qualsevol necessitat logística amb una distribució eficient de tota mena de productes petroquímics per vaixells, tren, camió o canonades.

El conjunt d'empreses de la indústria química i petroquímica de Tarragona, generen una producció anual de 20 milions de tones, la qual cosa representa el 50% de la producció de Catalunya i el 25% de tot l’Estat. Amb aquesta nova ruta comercial oberta amb Turquia, també s’obren un conjunt d’oportunitats per al tràfic d’aquest tipus de productes i els seus derivats.

El Port de Tarragona ofereix un servei d'emmagatzematge diversificat. La inversió desenvolupada en el moll de la Química, ha permès doblar la superfície del Port dedicada a l'emmagatzematge de líquids a granel en els últims anys, i en conseqüència les empreses que allí es troben instal·lades han augmentat la seva capacitat amb diferents inversions.

 

Camí a la plena ocupació

En les últimes setmanes el nou servei Ro-Ro va camí de la plena ocupació, les importacions i exportacions tenen ja xifres similars, fent que el vaixell viatgi completament ple en cadascuna de les seves escales, augmentant així l’eficiència. En nombre de conductors s’han enllaçat tres escales consecutives amb plena ocupació.

Durant els dos primers mesos de funcionament de la ruta RO-RO Tarragona – Izmir s’han mogut un total de 2.983 UTIs (Unitat de Transport Intermodal). Amb una tendència a l’increment de les xifres de càrrega a mesura que han avançat les setmanes i les escales entre els dos ports.

Les xifres més destacades que s’han assolit fins al moment han estat en el serveis d’importació, on les dades pugen fins als 1.793 UTIs. Mentre que les exportacions, de Tarragona a Izmir, han suposat un total de 1.190 UTIs.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona