El Port Tarragona presenta la ruta Ro-Ro amb Turquia a l’AEQT

El Port Tarragona presenta la ruta Ro-Ro amb Turquia a l’AEQT
22 Abr
2021

La línia entre el Port de Tarragona i el Port d’Izmir ha mogut gairebé 3.000 UTIs

Tarragona és un dels principals hub logístics de producció, emmagatzematge i distribució de productes petroquímics del sud d’Europa

 

El Port de Tarragona ha presentat avui la ruta Ro-Ro amb Turquia als membres de l’Associació Empresarial Química de Tarragona. L’AEQT lidera el clúster químic de referència al sud d’Europa. Les empreses del sector químic son empreses potencials en l'ús d'aquest servei, degut a la seva relació comercial amb Turquia

Catalunya, i en especial l’àrea del Camp de Tarragona, són un dels principals hub logístics de producció, emmagatzematge i distribució de productes petroquímics del sud d’Europa. La situació estratègica i les infraestructures avançades permeten respondre a qualsevol necessitat logística amb una distribució eficient de tota mena de productes petroquímics per vaixells, tren, camió o canonades.

El conjunt d'empreses de la indústria química i petroquímica de Tarragona, generen una producció anual de 20 milions de tones, la qual cosa representa el 50% de la producció de Catalunya i el 25% de tot l’Estat. Amb aquesta nova ruta comercial oberta amb Turquia, també s’obren un conjunt d’oportunitats per al tràfic d’aquest tipus de productes i els seus derivats.

El Port de Tarragona ofereix un servei d'emmagatzematge diversificat. La inversió desenvolupada en el moll de la Química, ha permès doblar la superfície del Port dedicada a l'emmagatzematge de líquids a granel en els últims anys, i en conseqüència les empreses que allí es troben instal·lades han augmentat la seva capacitat amb diferents inversions.

 

Camí a la plena ocupació

En les últimes setmanes el nou servei Ro-Ro va camí de la plena ocupació, les importacions i exportacions tenen ja xifres similars, fent que el vaixell viatgi completament ple en cadascuna de les seves escales, augmentant així l’eficiència. En nombre de conductors s’han enllaçat tres escales consecutives amb plena ocupació.

Durant els dos primers mesos de funcionament de la ruta RO-RO Tarragona – Izmir s’han mogut un total de 2.983 UTIs (Unitat de Transport Intermodal). Amb una tendència a l’increment de les xifres de càrrega a mesura que han avançat les setmanes i les escales entre els dos ports.

Les xifres més destacades que s’han assolit fins al moment han estat en el serveis d’importació, on les dades pugen fins als 1.793 UTIs. Mentre que les exportacions, de Tarragona a Izmir, han suposat un total de 1.190 UTIs.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona