El Tinglado 1 del Moll de Costa acollirà l’exposició biogràfica de l’artista tarragoní Palau Ferré

El Tinglado 1 del Moll de Costa acollirà l’exposició biogràfica de l’artista tarragoní Palau Ferré
25 Mar
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La Generalitat de Catalunya ha declarat oficialment aquest 2021 com l’any commemoratiu del naixement del pintor, escultor i ceramista

La mostra s’inaugurarà de la mà del president del Port, Josep Maria Cruset, el 25 de març a les 18 hores, i romandrà oberta al públic fins al 13 de juny

Un disseny expositiu impactant, per tal que les persones visitants puguin endinsar-se i fotografiar-se dins de la història de l’artista

 

El 25 de març a les 18 hores el Tinglado 1 del Moll de Costa obrirà les portes a una nova mostra. De la mà del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, i del Doctor en Història i comissari de l’Any Palau Ferré, Francesc Marco-Palau, s’inaugurarà l’exposició biogràfica de l’artista tarragoní Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000).

Aquest any 2021 la Generalitat de Catalunya ha declarat oficialment l’any commemoratiu del naixement del pintor, escultor i ceramista Palau Ferré. Per aquesta raó, el centenari del cubista comptarà amb 20 exposicions temàtiques i territorials arreu de Catalunya i una força presència a les xarxes socials.

Sota el títol ‘Palau Ferré. Retrospectiva biogràfica’ es podrà fer un recorregut per a conèixer el periple vital d’un dels artistes més singulars de l’art català del segle XX. Projectes que van veure la llum des de la localitat catalana de Montblanc fins als Estats Units, passant per Barcelona, París...

En declaracions del comissari de l’exposició, Francesc Marco-Palau, ‘la mostra es presentarà amb un disseny expositiu impactant i atractiu, per tal que les persones que s’apropin al Tinglado 1 puguin endinsar-se i fotografiar-se dins de la història de l’artista. La mostra, amb un component audiovisual destacat, tindrà un important focus a les xarxes socials’.

L’horari per visitar l’exposició, durant el mes de març, és de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 16h a 19h. Diumenges i festius d’ 11h a 14h.

A partir del mes d’abril l’horari serà de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 17h a 20h. Diumenges i festius, mateix horari que durant el mes de març, d’11h a 14h.

Durant ambdós períodes, els dilluns romandrà tancada.

L’artista i l’obra

L’obra de Palau Ferré, nascut el 1921 a Montblanc, es caracteritza per la seva singularitat cubista d’estil picassiana, molt influïda pels anys que l’artista va viure a París. Va ser un apassionat del color, els seus quadres tenen traços expressionistes on hi destaquen els vermells intensos i els verds.

La seva trajectòria vital el vincula a la defensa dels valors de la pau, la solidaritat i la llibertat. Amb aquest compromís amb la humanitat, Palau Ferré, va fer nombroses donacions dels seus quadres per a projectes socials i culturals, com Amnistia Internacional, Mans Unides, Memorial per la Pau Vidal Llecha, entre d’altres.

Objectius i definició conceptual

Les 20 exposicions temàtiques i territorials arreu del territori català, pretenen projectar, en cadascuna d’elles, una exposició diferent i única, tenint en compte el vincle de la ciutat amb l’artista, l’espai i les condicions expositives de cada centre.

Per complementar l’exposició física, la mostra oferirà diversos continguts audiovisuals a les xarxes socials. El primer d’ells, un vídeo de l’exposició explicant la trajectòria de l’artista. El segon serà un making off del muntatge per valorar tota la tasca prèvia que suposa el muntatge d’una exposició. El tercer contingut audiovisual és una síntesi de la inauguració amb declaracions dels representants institucionals. No faltarà l’audiovisual ‘Tarragona de Palau Ferré’, un vídeo de records a partir d’entrevistes a la ciutadania que va conèixer l’artista en primera persona. I finalment, per la gent que durant aquests mesos no s’hagi pogut desplaçar fins a Tarragona, una visita guiada virtual explicant els diferents elements de l’exposició.

Per anar difonent a través de les xarxes socials durant tot el període expositiu es poden seguir els comptes oficials @palauferre (Twitter i Instagram) i Youtube Art Palau Ferré.

Finalment, aquesta exposició a Tarragona té l’objectiu d’oferir una retrospectiva biogràfica que connecti de nou la ciutat amb un dels nostres artistes més singulars i, al mateix temps, apropar la mostra a la ciutadania des d’un entorn tant especial com atractiu i agradable com és el Tinglado 1 del Moll de Costa.

 

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona