El Tinglado 1 del Moll de Costa acollirà l’exposició biogràfica de l’artista tarragoní Palau Ferré

El Tinglado 1 del Moll de Costa acollirà l’exposició biogràfica de l’artista tarragoní Palau Ferré
25 Mar
2021

La Generalitat de Catalunya ha declarat oficialment aquest 2021 com l’any commemoratiu del naixement del pintor, escultor i ceramista

La mostra s’inaugurarà de la mà del president del Port, Josep Maria Cruset, el 25 de març a les 18 hores, i romandrà oberta al públic fins al 13 de juny

Un disseny expositiu impactant, per tal que les persones visitants puguin endinsar-se i fotografiar-se dins de la història de l’artista

 

El 25 de març a les 18 hores el Tinglado 1 del Moll de Costa obrirà les portes a una nova mostra. De la mà del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, i del Doctor en Història i comissari de l’Any Palau Ferré, Francesc Marco-Palau, s’inaugurarà l’exposició biogràfica de l’artista tarragoní Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000).

Aquest any 2021 la Generalitat de Catalunya ha declarat oficialment l’any commemoratiu del naixement del pintor, escultor i ceramista Palau Ferré. Per aquesta raó, el centenari del cubista comptarà amb 20 exposicions temàtiques i territorials arreu de Catalunya i una força presència a les xarxes socials.

Sota el títol ‘Palau Ferré. Retrospectiva biogràfica’ es podrà fer un recorregut per a conèixer el periple vital d’un dels artistes més singulars de l’art català del segle XX. Projectes que van veure la llum des de la localitat catalana de Montblanc fins als Estats Units, passant per Barcelona, París...

En declaracions del comissari de l’exposició, Francesc Marco-Palau, ‘la mostra es presentarà amb un disseny expositiu impactant i atractiu, per tal que les persones que s’apropin al Tinglado 1 puguin endinsar-se i fotografiar-se dins de la història de l’artista. La mostra, amb un component audiovisual destacat, tindrà un important focus a les xarxes socials’.

L’horari per visitar l’exposició, durant el mes de març, és de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 16h a 19h. Diumenges i festius d’ 11h a 14h.

A partir del mes d’abril l’horari serà de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 17h a 20h. Diumenges i festius, mateix horari que durant el mes de març, d’11h a 14h.

Durant ambdós períodes, els dilluns romandrà tancada.

L’artista i l’obra

L’obra de Palau Ferré, nascut el 1921 a Montblanc, es caracteritza per la seva singularitat cubista d’estil picassiana, molt influïda pels anys que l’artista va viure a París. Va ser un apassionat del color, els seus quadres tenen traços expressionistes on hi destaquen els vermells intensos i els verds.

La seva trajectòria vital el vincula a la defensa dels valors de la pau, la solidaritat i la llibertat. Amb aquest compromís amb la humanitat, Palau Ferré, va fer nombroses donacions dels seus quadres per a projectes socials i culturals, com Amnistia Internacional, Mans Unides, Memorial per la Pau Vidal Llecha, entre d’altres.

Objectius i definició conceptual

Les 20 exposicions temàtiques i territorials arreu del territori català, pretenen projectar, en cadascuna d’elles, una exposició diferent i única, tenint en compte el vincle de la ciutat amb l’artista, l’espai i les condicions expositives de cada centre.

Per complementar l’exposició física, la mostra oferirà diversos continguts audiovisuals a les xarxes socials. El primer d’ells, un vídeo de l’exposició explicant la trajectòria de l’artista. El segon serà un making off del muntatge per valorar tota la tasca prèvia que suposa el muntatge d’una exposició. El tercer contingut audiovisual és una síntesi de la inauguració amb declaracions dels representants institucionals. No faltarà l’audiovisual ‘Tarragona de Palau Ferré’, un vídeo de records a partir d’entrevistes a la ciutadania que va conèixer l’artista en primera persona. I finalment, per la gent que durant aquests mesos no s’hagi pogut desplaçar fins a Tarragona, una visita guiada virtual explicant els diferents elements de l’exposició.

Per anar difonent a través de les xarxes socials durant tot el període expositiu es poden seguir els comptes oficials @palauferre (Twitter i Instagram) i Youtube Art Palau Ferré.

Finalment, aquesta exposició a Tarragona té l’objectiu d’oferir una retrospectiva biogràfica que connecti de nou la ciutat amb un dels nostres artistes més singulars i, al mateix temps, apropar la mostra a la ciutadania des d’un entorn tant especial com atractiu i agradable com és el Tinglado 1 del Moll de Costa.

 

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors