El Museu del Port Tarragona se suma a la celebració del Dia Mundial de l’ Aigua amb una conferència, en línia, oberta al públic

El Museu del Port Tarragona se suma a la celebració del Dia Mundial de l’ Aigua amb una conferència, en línia,  oberta al públic
18 Mar
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El pròxim dilluns, 22 de març a les 19 h les persones interessades poden participar mitjançant l’enllaç https://tuit.cat/dZDAc

La conferència, a càrrec, del Dr. Jaume Foch, desvetllarà propostes de sostenibilitat enfront de la degradació del litoral marítim tarragoní

Una campanya divulgativa tindrà lloc a les xarxes socials sota el hashtag #diamundialaigua #water2me #worldwaterday #acaworldwaterday2021

El pròxim dilluns, 22 de març, el Museu del Port de Tarragona se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua amb una conferència, via Zoom, a les 19.h. La trobada parlarà sobre propostes de sostenibilitat enfront de la degradació del litoral tarragoní.

Aquesta conferència, en línia i oberta a públic, anirà a càrrec del Dr. Jaume Foch, investigador del grup TecnAtox i professor titular al Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, a més de ser membre de la Societat Catalana de Biologia-IEC i coordinador de la secció Catalunya Sud.

A través d’aquest enllaç https://tuit.cat/dZDAc , el Museu del Port fa una crida per convidar, a tothom qui estigui interessat, a participar activament a una conferència que es preveu serà força interessant.

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics. La diada serveix per explicar quines accions es desenvolupen i es recomana fer servir a les xarxes socials els hashtags #diamundialaigua #water2me #worldwaterday #acaworldwaterday2021.

Informació connexió Zoom

La conferència es durà a terme mitjançant la plataforma Zoom amb l’enllaç https://zoom.us/j/97076183498?pwd=Y0tPc2hIamRYa1U4alNhazNjTjZTdz09g o bé, amb l’enllaç curt https://tuit.cat/dZDAc.

ID de reunió: 970 7618 3498

Codi d'accés: 584578

L’aigua, element important al Pla Sostenibilitat del Port

El Pla de Sostenibilitat- Agenda 2030 del Port de Tarragona compta amb 23 objectius mediambientals que ja s’estan desplegant en forma de 82 accions o metes. Aquests objectius s’agrupen en tres blocs temàtics: Sostenibilitat ambiental, creixement sostenible i Compromís social.

Dins del primer bloc, Sostenibilitat ambiental, l’aigua és una de les quatre línies d’actuació. Aquesta línia incorpora accions decidides en la lluita contra el canvi climàtic amb un ús responsable de l’aigua, fomentant la circularitat i l’aprofitament dels tots recursos naturals i preservant la biodiversitat de l’entorn.

Cal afegir algunes de les accions en les quals el Port està treballant. Per una banda la restauració, millora i potenciació dels hàbitats naturals de la zona Xarxa Natura 2000, i, per altra, la recollida i reutilització de les aigües pluvials al nou espai de la Zona Logística d’Activitat (ZAL) mitjançant la construcció d’un dipòsit de 1000 m3.

També es pot parlar, del projecte que van dur a terme el passat mes de febrer amb la creació de biòtops marins per a la regeneració de la vida marina i l’aposta per la recuperació de la biodiversitat autòctona. Els diferents models de biòtops estan inspirats en les troballes fetes a l’antic jaciment dels Carbuncles, una zona al voltant del Port Esportiu, i altres elements del patrimoni arqueològic de Tarragona.Un projecte en col·laboració amb la URV que permet la regeneració d’espècies d’interès com el calamar, la sèpia i el pop.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona