El Museu del Port Tarragona se suma a la celebració del Dia Mundial de l’ Aigua amb una conferència, en línia, oberta al públic

El Museu del Port Tarragona se suma a la celebració del Dia Mundial de l’ Aigua amb una conferència, en línia,  oberta al públic
18 Mar
2021

El pròxim dilluns, 22 de març a les 19 h les persones interessades poden participar mitjançant l’enllaç https://tuit.cat/dZDAc

La conferència, a càrrec, del Dr. Jaume Foch, desvetllarà propostes de sostenibilitat enfront de la degradació del litoral marítim tarragoní

Una campanya divulgativa tindrà lloc a les xarxes socials sota el hashtag #diamundialaigua #water2me #worldwaterday #acaworldwaterday2021

El pròxim dilluns, 22 de març, el Museu del Port de Tarragona se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua amb una conferència, via Zoom, a les 19.h. La trobada parlarà sobre propostes de sostenibilitat enfront de la degradació del litoral tarragoní.

Aquesta conferència, en línia i oberta a públic, anirà a càrrec del Dr. Jaume Foch, investigador del grup TecnAtox i professor titular al Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, a més de ser membre de la Societat Catalana de Biologia-IEC i coordinador de la secció Catalunya Sud.

A través d’aquest enllaç https://tuit.cat/dZDAc , el Museu del Port fa una crida per convidar, a tothom qui estigui interessat, a participar activament a una conferència que es preveu serà força interessant.

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics. La diada serveix per explicar quines accions es desenvolupen i es recomana fer servir a les xarxes socials els hashtags #diamundialaigua #water2me #worldwaterday #acaworldwaterday2021.

Informació connexió Zoom

La conferència es durà a terme mitjançant la plataforma Zoom amb l’enllaç https://zoom.us/j/97076183498?pwd=Y0tPc2hIamRYa1U4alNhazNjTjZTdz09g o bé, amb l’enllaç curt https://tuit.cat/dZDAc.

ID de reunió: 970 7618 3498

Codi d'accés: 584578

L’aigua, element important al Pla Sostenibilitat del Port

El Pla de Sostenibilitat- Agenda 2030 del Port de Tarragona compta amb 23 objectius mediambientals que ja s’estan desplegant en forma de 82 accions o metes. Aquests objectius s’agrupen en tres blocs temàtics: Sostenibilitat ambiental, creixement sostenible i Compromís social.

Dins del primer bloc, Sostenibilitat ambiental, l’aigua és una de les quatre línies d’actuació. Aquesta línia incorpora accions decidides en la lluita contra el canvi climàtic amb un ús responsable de l’aigua, fomentant la circularitat i l’aprofitament dels tots recursos naturals i preservant la biodiversitat de l’entorn.

Cal afegir algunes de les accions en les quals el Port està treballant. Per una banda la restauració, millora i potenciació dels hàbitats naturals de la zona Xarxa Natura 2000, i, per altra, la recollida i reutilització de les aigües pluvials al nou espai de la Zona Logística d’Activitat (ZAL) mitjançant la construcció d’un dipòsit de 1000 m3.

També es pot parlar, del projecte que van dur a terme el passat mes de febrer amb la creació de biòtops marins per a la regeneració de la vida marina i l’aposta per la recuperació de la biodiversitat autòctona. Els diferents models de biòtops estan inspirats en les troballes fetes a l’antic jaciment dels Carbuncles, una zona al voltant del Port Esportiu, i altres elements del patrimoni arqueològic de Tarragona.Un projecte en col·laboració amb la URV que permet la regeneració d’espècies d’interès com el calamar, la sèpia i el pop.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors