El SEA del Port Tarragona mou més de 800.000 tones de productes agroalimentaris en els primers tres mesos de funcionament

El SEA del Port Tarragona mou més de 800.000 tones de productes agroalimentaris en els primers tres mesos de funcionament
12 Jan
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El sistema s’ha mostrat robust i eficient durant els primers mesos de funcionament

S’han realitzat prop de 13.000 encàrrecs que s’han traduit en 30.000 lliuraments (camions) en un sol trimestre

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha adjudicat les tasques de manteniment del SEA

Aquest mes de gener s’ha completat el primer trimestre de la posada en funcionament del sistema d’entregues d’agroalimentaris al Port de Tarragona. Durant aquests tres primers mesos de funcionament el sistema ha registrat 13.731 sol·licituds de càrrega amb més de 827.035 tones mogudes. El sistema s’ha mostrat robust i eficient funcionant amb total normalitat com demostra que un total de 29.650 camions han operat amb la nova aplicació del Port de Tarragona.

Durant aquests primers mesos de posada en funcionament del nou sistema les sol·licituds registrades han pogut fer-ne ús sense incidències destacables. Els avantatges van quedar palesos ja des d’un primer moment, reduint les cues i agilitzant els tràmits per recollir la mercaderia. Es tracta d’un pas endavant en les millores en la logística i en el funcionament de les instal·lacions portuàries tarragonines.

El dia que es van generar més encàrrecs durant els primers tres mesos va ser el 28 de desembre de 2020 amb un total de 480 encàrrecs registrats al nou sistema ficat en funcionament pel Port de Tarragona. El SEA permet de manera més ràpida, eficient i econòmica, assegurar el 100% la traçabilitat de la mercaderia, facilitant la recollida de la mercaderia de les terminals d’agroalimentaris, especialment per al transportista.

Un sistema integral per millorar l’eficiència

El SEA és el sistema desenvolupat per l'APT per facilitar als compradors d'agroalimentaris i transportistes la recollida de mercaderies de les Terminals Agroalimentàries del Port de Tarragona.

El sistema requereix d’un manteniment i suport constant i per aquest motiu l’Autoritat Portuària de Tarragona ha licitat i adjudicat aquestes tasques a l’empresa Prodevelop, empresa especialitzada en la integració de tecnologies en ports, per un valor de 55.000€.

El SEA compta amb uns 3.000 usuaris que es divideixen en els següents perfils d'usuari:

Comprador: empresa que compra la mercaderies en última instància, ordena el lliurament a la terminal, organitza la recollida dels lots i contracta el transportista per recollir-lo juntament amb la documentació a la terminal portuària.

Terminal: empresa que gestiona la documentació de la mercaderies i que disposa de la mercaderies emmagatzemades a les seves instal·lacions del Port de Tarragona.

Transportista: empresa encarregada de la recollida de la mercaderies en els terminals i del seu lliurament al comprador. Conductor: Persona conduint el camió que recull la mercaderies al Port de Tarragona.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona