El SEA del Port Tarragona mou més de 800.000 tones de productes agroalimentaris en els primers tres mesos de funcionament

El SEA del Port Tarragona mou més de 800.000 tones de productes agroalimentaris en els primers tres mesos de funcionament
12 Gen
2021

El sistema s’ha mostrat robust i eficient durant els primers mesos de funcionament

S’han realitzat prop de 13.000 encàrrecs que s’han traduit en 30.000 lliuraments (camions) en un sol trimestre

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha adjudicat les tasques de manteniment del SEA

Aquest mes de gener s’ha completat el primer trimestre de la posada en funcionament del sistema d’entregues d’agroalimentaris al Port de Tarragona. Durant aquests tres primers mesos de funcionament el sistema ha registrat 13.731 sol·licituds de càrrega amb més de 827.035 tones mogudes. El sistema s’ha mostrat robust i eficient funcionant amb total normalitat com demostra que un total de 29.650 camions han operat amb la nova aplicació del Port de Tarragona.

Durant aquests primers mesos de posada en funcionament del nou sistema les sol·licituds registrades han pogut fer-ne ús sense incidències destacables. Els avantatges van quedar palesos ja des d’un primer moment, reduint les cues i agilitzant els tràmits per recollir la mercaderia. Es tracta d’un pas endavant en les millores en la logística i en el funcionament de les instal·lacions portuàries tarragonines.

El dia que es van generar més encàrrecs durant els primers tres mesos va ser el 28 de desembre de 2020 amb un total de 480 encàrrecs registrats al nou sistema ficat en funcionament pel Port de Tarragona. El SEA permet de manera més ràpida, eficient i econòmica, assegurar el 100% la traçabilitat de la mercaderia, facilitant la recollida de la mercaderia de les terminals d’agroalimentaris, especialment per al transportista.

Un sistema integral per millorar l’eficiència

El SEA és el sistema desenvolupat per l'APT per facilitar als compradors d'agroalimentaris i transportistes la recollida de mercaderies de les Terminals Agroalimentàries del Port de Tarragona.

El sistema requereix d’un manteniment i suport constant i per aquest motiu l’Autoritat Portuària de Tarragona ha licitat i adjudicat aquestes tasques a l’empresa Prodevelop, empresa especialitzada en la integració de tecnologies en ports, per un valor de 55.000€.

El SEA compta amb uns 3.000 usuaris que es divideixen en els següents perfils d'usuari:

Comprador: empresa que compra la mercaderies en última instància, ordena el lliurament a la terminal, organitza la recollida dels lots i contracta el transportista per recollir-lo juntament amb la documentació a la terminal portuària.

Terminal: empresa que gestiona la documentació de la mercaderies i que disposa de la mercaderies emmagatzemades a les seves instal·lacions del Port de Tarragona.

Transportista: empresa encarregada de la recollida de la mercaderies en els terminals i del seu lliurament al comprador. Conductor: Persona conduint el camió que recull la mercaderies al Port de Tarragona.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors