Back

La barca Teresa, exposada al Museu del Port, rep més de 200 visites a l’itinerari virtual ‘Viatge a la Constel·lació Museu’

La barca Teresa, exposada al Museu del Port, rep més de 200 visites a l’itinerari virtual ‘Viatge a la Constel·lació Museu’
01 Dec
2020

Del 14 al 30 de novembre set museus de la ciutat s’han donat cita a una iniciativa virtual per exposar peces relacionades amb la diversitat

La barca Teresa ha permès descobrir la importància del paper de la dona en el món pesquer

L’objectiu de l’itinerari ha sigut donar a entendre la diversitat present en el patrimoni del nostre territori.

 

Aquest passat 30 de novembre es van tancar les portes virtuals de l’itinerari telemàtic ‘Viatge a la Constel·lació Museu’ vers la diversitat.

Durant la segona quinzena de novembre el ‘Viatge a la Constel·lació Museu’, ha permès descobrir elements patrimonials de set institucions culturals de Tarragona mitjançant un vídeo. La finalitat, donar a conèixer la diversitat present en el patrimoni del nostre territori.
 

 

 

El Museu del Port va triar la barca Teresa, que a més d’una peça amb nom de dona, ha servit de fil conductor per transportar i explicar a les persones visitants com era d’important el paper femení en el món de la pesca. El recorregut ha desvetllat com la dona mantenia cert poder de decisió al món pesquer, en permetre’ls ser armadores i propietàries de les naus, tot i que no van poder arribar a ser capitanes.

 

La barca Teresa, exposada al Tinglado 2 del Moll de Costa, seu provisional del Museu del Port fins a la imminent inauguració del nou espai, ha rebut durant aquests quinze dies, 60 visites presencials i 130 visites virtuals mitjançant l’enllaç http://aurigasc.com/portfolio-posts/viatge-a-la-constellacio-museu/. Unes dades que representen la gran acollida i rebuda per part del públic.

Nou format de la Nit dels Museus

A causa de la Covid-19, enguany el Museu s’ha vist obligat a substituir els actes presencials de la ‘Nit dels Museus’ programats al novembre. Per aquest motiu, el Museu del Port s’ha afegit a la iniciativa per participar en aquest viatge virtual excepcional anomenat ‘'Viatge a la Constel·lació Museu'.

Es tracta d’una nova iniciativa que, a més d’endinsar-se en el ric patrimoni artístic i cultural de Tarragona, se suma a la celebració amb motiu dels 20 anys de la declaració del conjunt monumental de Tàrraco com a Patrimoni Mundial.