La barca Teresa, exposada al Museu del Port, rep més de 200 visites a l’itinerari virtual ‘Viatge a la Constel·lació Museu’

La barca Teresa, exposada al Museu del Port, rep més de 200 visites a l’itinerari virtual ‘Viatge a la Constel·lació Museu’
01 Des
2020

Del 14 al 30 de novembre set museus de la ciutat s’han donat cita a una iniciativa virtual per exposar peces relacionades amb la diversitat

La barca Teresa ha permès descobrir la importància del paper de la dona en el món pesquer

L’objectiu de l’itinerari ha sigut donar a entendre la diversitat present en el patrimoni del nostre territori.

 

Aquest passat 30 de novembre es van tancar les portes virtuals de l’itinerari telemàtic ‘Viatge a la Constel·lació Museu’ vers la diversitat.

Durant la segona quinzena de novembre el ‘Viatge a la Constel·lació Museu’, ha permès descobrir elements patrimonials de set institucions culturals de Tarragona mitjançant un vídeo. La finalitat, donar a conèixer la diversitat present en el patrimoni del nostre territori.
 

 

 

El Museu del Port va triar la barca Teresa, que a més d’una peça amb nom de dona, ha servit de fil conductor per transportar i explicar a les persones visitants com era d’important el paper femení en el món de la pesca. El recorregut ha desvetllat com la dona mantenia cert poder de decisió al món pesquer, en permetre’ls ser armadores i propietàries de les naus, tot i que no van poder arribar a ser capitanes.

 

La barca Teresa, exposada al Tinglado 2 del Moll de Costa, seu provisional del Museu del Port fins a la imminent inauguració del nou espai, ha rebut durant aquests quinze dies, 60 visites presencials i 130 visites virtuals mitjançant l’enllaç http://aurigasc.com/portfolio-posts/viatge-a-la-constellacio-museu/. Unes dades que representen la gran acollida i rebuda per part del públic.

Nou format de la Nit dels Museus

A causa de la Covid-19, enguany el Museu s’ha vist obligat a substituir els actes presencials de la ‘Nit dels Museus’ programats al novembre. Per aquest motiu, el Museu del Port s’ha afegit a la iniciativa per participar en aquest viatge virtual excepcional anomenat ‘'Viatge a la Constel·lació Museu'.

Es tracta d’una nova iniciativa que, a més d’endinsar-se en el ric patrimoni artístic i cultural de Tarragona, se suma a la celebració amb motiu dels 20 anys de la declaració del conjunt monumental de Tàrraco com a Patrimoni Mundial.

 

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors