El Port de Tarragona acumula tres mesos de tràfics a l’alça marcant un canvi de tendència

El Port de Tarragona acumula tres mesos de tràfics a l’alça marcant un canvi de tendència
23 Nov
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El tràfic marítim a l’octubre ha estat el més important en els darrers 13 mesos

El moviment mensual d’agroalimentaris és el segon més important de la sèrie històrica

El Port de Tarragona acumula tres mesos de tràfics a l’alça marcant un canvi de tendència iniciat el mes de juliol. Aquesta tendència s’observa en la successió de resultats ascendents aconseguits en els darrers mesos amb un total de 1,69 milions de tones al juliol, 2,02 milions a l’agost, 2,54 milions de tones al mes de setembre i 2,74 a l’octubre.

Els resultats de l’octubre són els millors resultats mensuals de l’any 2020, superant inclús els mesos abans de l’alentiment de l’economia mundial a causa de la pandèmia del COVID-19. Seguint la tendència a l’alça, aquestes xifres també superen les registrades en el mateix període de l’any anterior, octubre de 2019, on es van moure 2,6 milions de tones per les 2,7 de l’any actual.

El millor mes dels darrers 13 mesos

El tràfic marítim a l’octubre ha estat el més important en els darrers 13 mesos. El moviment mensual de productes agroalimentaris és el segon més important de la sèrie històrica. Cal remuntar-se a setembre de 2019 per trobar un mes amb més activitat.

Els productes agroalimentaris i els líquids a doll són els tràfics amb un creixement més significatius durant el mes d’octubre. En cereals, pinsos i farines el moviment ha estat de 736.187        tones, un 26%més respecte el mateix període de l’any anterior.

En l’apartat de líquids a doll, i més concretament en el tràfic de productes energètics com el cru, el Port de Tarragona ha experimentat un creixement del 8,9%, amb 838.701 tones.

Per mercaderies, els productes més destacats han estat els destinats a la construcció. L’asfalt ha augmentat un 77% i els materials de construcció un 115% respecte el mateix període que l’any anterior. Els altres destacats son els productes energètics amb un augment del 103% dels gasos energètics del petroli, un 17% en carbó i el coc del petroli i gairebé un 9% en cru.

La tendència del carbó i els seus derivats, pel que respecta en l’acumulat d’enguany, és com s’esperava d’un clar descens per la disminució de la demanda del mercat nacional a causa del tancament de centrals tèrmiques i per l’aposta del Port de Tarragona per la diversificació i per la recerca de tràfics més sostenibles.

Lenta recuperació

La xifra de tràfics acumulats de l'any 2020 fins al 31 d’octubre és de 22 milions de tones, el que representa una disminució del 21,7% respecte el mateix període de l'any anterior. Aquests resultats són la conseqüència dels efectes del COVID-19, pero també per la pèrdua del tràfic de sal potàssica, el descens de la demanda de carbó en el mercat nacional i per altres causes puntuals (meteorològiques, etc.).

El descens en el volum de tràfics és menor si no es té en consideració el carbó i coc de petroli i se situaria en el  17,9%.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors