El Port de Tarragona acumula tres mesos de tràfics a l’alça marcant un canvi de tendència

El Port de Tarragona acumula tres mesos de tràfics a l’alça marcant un canvi de tendència
23 Nov
2020

El tràfic marítim a l’octubre ha estat el més important en els darrers 13 mesos

El moviment mensual d’agroalimentaris és el segon més important de la sèrie històrica

El Port de Tarragona acumula tres mesos de tràfics a l’alça marcant un canvi de tendència iniciat el mes de juliol. Aquesta tendència s’observa en la successió de resultats ascendents aconseguits en els darrers mesos amb un total de 1,69 milions de tones al juliol, 2,02 milions a l’agost, 2,54 milions de tones al mes de setembre i 2,74 a l’octubre.

Els resultats de l’octubre són els millors resultats mensuals de l’any 2020, superant inclús els mesos abans de l’alentiment de l’economia mundial a causa de la pandèmia del COVID-19. Seguint la tendència a l’alça, aquestes xifres també superen les registrades en el mateix període de l’any anterior, octubre de 2019, on es van moure 2,6 milions de tones per les 2,7 de l’any actual.

El millor mes dels darrers 13 mesos

El tràfic marítim a l’octubre ha estat el més important en els darrers 13 mesos. El moviment mensual de productes agroalimentaris és el segon més important de la sèrie històrica. Cal remuntar-se a setembre de 2019 per trobar un mes amb més activitat.

Els productes agroalimentaris i els líquids a doll són els tràfics amb un creixement més significatius durant el mes d’octubre. En cereals, pinsos i farines el moviment ha estat de 736.187        tones, un 26%més respecte el mateix període de l’any anterior.

En l’apartat de líquids a doll, i més concretament en el tràfic de productes energètics com el cru, el Port de Tarragona ha experimentat un creixement del 8,9%, amb 838.701 tones.

Per mercaderies, els productes més destacats han estat els destinats a la construcció. L’asfalt ha augmentat un 77% i els materials de construcció un 115% respecte el mateix període que l’any anterior. Els altres destacats son els productes energètics amb un augment del 103% dels gasos energètics del petroli, un 17% en carbó i el coc del petroli i gairebé un 9% en cru.

La tendència del carbó i els seus derivats, pel que respecta en l’acumulat d’enguany, és com s’esperava d’un clar descens per la disminució de la demanda del mercat nacional a causa del tancament de centrals tèrmiques i per l’aposta del Port de Tarragona per la diversificació i per la recerca de tràfics més sostenibles.

Lenta recuperació

La xifra de tràfics acumulats de l'any 2020 fins al 31 d’octubre és de 22 milions de tones, el que representa una disminució del 21,7% respecte el mateix període de l'any anterior. Aquests resultats són la conseqüència dels efectes del COVID-19, pero també per la pèrdua del tràfic de sal potàssica, el descens de la demanda de carbó en el mercat nacional i per altres causes puntuals (meteorològiques, etc.).

El descens en el volum de tràfics és menor si no es té en consideració el carbó i coc de petroli i se situaria en el  17,9%.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona