El SEA entra en funcionament demà amb més de 1.000 agents logístics inscrits

El SEA entra en funcionament demà amb més de 1.000 agents logístics inscrits
05 Oct
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Més de 300 persones han participat en la formació per a la implantació del nou sistema d’entrega d’agroalimentaris (SEA)

El nou sistema SEA entrarà demà en funcionament després d’intenses setmanes dedicades a informar i a formar els agents logístics implicats. En aquest sentit, el Port de Tarragona ha realitzat diferents jornades de formació i de resolució de dubtes per on han passat més de 300 persones. Entre els diferents perfils interessats en aquest nou sistema d’entregues hi trobem principalment conductors, compradors i transportistes.

El Port de Tarragona ha realitzat un gran esforç divulgatiu i informatiu per implicar el major nombre possible d’operadors logístics en agroalimentaris per tal que s’integressin en el SEA amb totes les garanties per operar eficientment des del primer dia de funcionament del nou sistema. El SEA arrenca amb més de 1000 agents inscrits, entre els quals, es troben el terminalistes, 450 conductors, 380 compradors i 170 transportistes.

El nou sistema d’entregues d’agroalimentaris es caracteritza per ser un servei digital i gratuït que beneficia a tots els actors del procés de càrrega i descàrrega de mercaderia agroalimentària. En primera instància, per als compradors, que podran saber la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada i, també, el dia i hora de recollida per part del transportista. Això implicarà directament una millora de la seva planificació de producció.

El SEA permetrà un servei de lliurament de mercaderies més ràpid, eficient i econòmic, assegurant al 100% la traçabilitat de la mercaderia. Aquest nou sistema vol facilitar la recollida de mercaderia de les terminals d’agroalimentaris, especialment per al transportista.

En segon lloc, el SEA també és una eina útil per a la terminal que podrà saber la demanda d’un període de temps determinat i, per tant, disposar dels recursos necessaris per poder planificar els lliuraments.  Amb aquesta informació, es facilitarà la detecció d’incidències recurrents i es podran establir mecanismes per fer-hi front, a la vegada que es reduirà el nombre de visites a les oficines, en desplaçar-se el camió directament al punt de càrrega/bàscula en la majoria dels casos.

I, finalment, el SEA facilitarà molt la feina al transportista. Aquest es veurà beneficiat clarament en tenir la mercaderia localitzada i amb la concreció de dia, hora i punt de lliurament: reduirà el temps d’estada a les instal·lacions portuàries i

optimitzarà la seva operativa. Des del punt de vista del Port, l’assignació d’hora i ubicació exacta facilitarà la gestió de les cues en els accessos i els terminals.

Un projecte d’avantguarda

Aquest nou sistema SEA forma part dels diversos projectes de tecnologia 4.0 amb els quals el Port de Tarragona està implementant la seva l'estratègia de transformació digital. L'estratègia cerca incorporar els avantatges de la digitalització per augmentar la competitivitat del Port per afrontar amb garanties els reptes que planteja la revolució tecnològica en el món portuari.

El Port de Tarragona ja té tot el sistema preparat perquè l’estrena de demà sigui un èxit. Des del Port s’ha realitzat un gran esforç en formació del personal, en tecnologia i sistemes d'informació, reafirmant el compromís amb la digitalització, un pilar fonamental pel Port del present i del futur.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona